Nyolc góllal nyert Olaszországban a kéziválogatott

2018. október 27. szombat 21:29

A magyar férfi kézilabda-válogatott legyőzte Olaszországot a 2020-as Európa-bajnokság selejtezősorozatának második fordulójában, szombaton Padovában.

férfi Európa-bajnoki selejtező, 7. csoport, 1. forduló:
Olaszország-Magyarország 22-30 (10-15)
a magyar gólszerzők: Balogh Zs., Hornyák 6-6, Bánhidi 5, Ancsin, Bóka 3-3, Sipos, Juhász, Bodó 2-2, Lékai 1

A magyar válogatott bő keretéből ezúttal is Borbély Ádámot és Vasic Markót hagyta ki Csoknyai István szövetségi kapitány. Bánhidi Bence vezérletével jól kezdtek a vendégek, de némi meglepetésre csak húsz perc után tudtak ellépni az olaszoktól. A hazaiak ekkor hét percen keresztül nem találtak a hálóba, és a szünetben ötgólos hátrányban voltak a közepes színvonalon kézilabdázó magyarokkal szemben.

A második félidő elején gyengén védekezett és pontatlanul támadott a magyar válogatott, ezért Csoknyainak időt kellett kérnie. Hamarosan javult a játék és visszaállt a korábbi ötgólos különbség, amely a hajrában tovább nőtt.

A nyolc selejtezőcsoport első és második helyezettje, valamint a négy legjobb harmadik jut ki a norvég, svéd, osztrák közös rendezésű Európa-bajnokságra. A csoportharmadikok rangsora az első és a második helyezettek elleni mérkőzések alapján készül majd el.

MOL Sportágak
MOL Csapat