Optimisták a szegediek a kézilabda BL sorsolása után

2018. június 29. péntek 17:23

A magyar bajnok MOL-Pick Szeged kiegyensúlyozott csoportba került a kézilabda Bajnokok Ligája sorsolásán.

A magyar bajnok MOL-Pick Szeged - a többi között - a legutóbb BL-döntős francia HBC Nantes (velük tavaly is találkozott a Szeged) és a bronzérmes Paris Saint-Germain társaságában a B csoportba került. A sorsoláson a két magyar csapat nem kerülhetett azonos nyolcasba. 

 

Szigorúan nézve nincs sok különbség a két csoport között, tulajdonképpen majdnem mindegy, melyikben játszik a Szeged, amely természetesen a továbbjutás egyik nagy esélyese. A szegediek sokat változtak a nyáron, de nevek alapján erősebbnek tűnik a csapat, mint amelyik bajnoki címet nyert egy hónapja. 

Szögi: Nem okozhat gondot

Az A és a B csoport első hat-hat helyezettje jut a rájátszás első fordulójába, ahol a két csoportelsőnek nem kell pályára lépnie. A kieséses szakasz első köréhez két együttes csatlakozik még a gyengébb együtteseket felvonultató C és D csoportból. A negyeddöntőben aztán a hat párharc győztese, valamint az A és B csoport első helyezettje szerepel majd. A négyes döntőt jövő tavasszal ismét Kölnben rendezik.

Első ránézésre nem kerültünk olyan csoportba, ami megoldhatatlan feladat elé állítana minket. Úgy gondolom, jó esélyünk van, hogy jó helyen végezzünk a csoportban - mondta Szögi Nándor, a Pick Kézilabda Zrt. operatív igazgatója. Hozzátette, a harmadik-negyedik helyre várja a Szeged csapatát, a csoport esélyesének a német és a francia bajnokot, valamint a Nantes együttesét tartja.

A játékosok sem elégedetlenek

"Vegyes a csoport, mert vannak kiemelkedő csapatok, és olyanok is, amelyekkel szemben hozható az idegenbeli találkozó is" - fejtegette. Szögi emlékeztetett, hogy a bajnoki cím ellenére viszonylag jelentős átalakuláson megy át a Szeged, hiszen több kulcsjátékos távozott, és hatan érkeztek a helyükre, ennek ellenére optimisták az eredményes szezonkezdet kapcsán.

 
Csak nagy csapatok és nagy meccsek léteznek a Bajnokok Ligájában, és ez így lesz a következő szezonban is. Tudjuk, hogy jól kell dolgoznunk, és topformában kell játszanunk. Remélem, hogy az egész szezon jó lesz, és mindent megteszünk, hogy minél jobb pozícióban végezzünk" - mondta a csapat szélsője, Mario Sostaric.

Balogh Zsolt szerint sokat erősödött a Szeged, így az első háromba várja a csapatát. "A BL-ben nincs könnyű csoport, olyan nem létezik. Komoly ellenfelekkel találkozunk, úgy gondolom, hogy az első három hely valamelyikét elérhetjük. Sokat erősödünk, minden rajtunk múlik majd, hogy miként szerepelünk a csoportmeccseken, amit már most nagyon várok."

A férfi BL csoportbeosztása:

A csoport:
Telekom Veszprém, Vardar Szkopje (macedón), Vive Kielce (lengyel), Barcelona (spanyol), Meskov Breszt (fehérorosz), Montpellier HB (francia), IFK Kristianstad (svéd), Rhein-Neckar Löwen (német)

B csoport:
MOL-PICK SZEGED, Paris Saint-Germain (francia), PPD Zagreb (horvát), Flensburg-Handewitt (német), Skjern HB (dán), Motor Zaporizzsja (ukrán), Celje PL (szlovén), HBC Nantes (francia)

MOL Sportágak
MOL Csapat