Rangadóval kezdi a tavaszi BL-szezont a MOL-Pick Szeged

2020. február 07. péntek 13:21

A dán Aalborgot fogadja a MOL-Pick Szeged a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 11. fordulójában, és ha nyer, a 3. helynél hátrébb nem végezhet a csoportkörben.

Szombaton nemzetközi szinten is beindítja 2020-at a MOL-Pick Szeged, amely a VELUX EHF Bajnokok Ligájában, az A csoport 11. fordulójában a dán bajnok Aalborg Handbold együttesét fogadja. Két sikeres bajnoki után - előbb Csurgón nyert 26-23-ra, majd Komlón 33-23-ra - szombaton 18 órakor az újszegedi sportcsarnokban indul a nemzetközi szezon, és joggal bízhatunk a jó rajtban, hiszen a szegediek Dániában is nyerni tudtak ősszel 35-28-ra.

A MOL-Pick Szeged a második helyen áll a csoportjában, a dánok a negyedikek, egy esetleges győzelemmel a 3. helynél nem végezhetne rosszabb helyen a Magyar Kupa-győztes. A dánokkal ötször találkoztak a BL-ben, az ősszel idegenben egy parádés első félidő után győztek a szegediek, a meccs egyik hőse Bánhidi Bence volt, aki 11 gólt szerzett.

Biztos, hogy egészen más találkozó lesz a szombati, mint amit Dániában játszottunk. Aalborgban megleptük őket, remekül működött a nyitott védekezésünk. Most is felkészülünk belőlük, erre garancia mesterünk, Juan Carlos Pastor. "Nem számítok könnyű meccsre, hiszen az elmúlt időszakban azért nem voltunk sokat együtt a válogatott miatt. Most egyetlen feladatunk maradt, minden időnket kihasználni a felkészülésre - nyilatkozta Bánhidi Bence a szegedi honlapnak.

A szegediek egy örömhírt is megosztottak, miszerint a csapat őszi házi gólkirálya, Bogdan Radivojevic 2023-ig hosszabbított a MOL-Pick Szegeddel: 

MOL Sportágak
MOL Csapat