Remek döntetlennel mutatkozott be Ljubomir Vranjes

2018. január 06. szombat 18:20

A magyar férfi kézilabda-válogatott 29-29-es döntetlent játszott Svédországban Ljubomir Vranjes bemutatkozó mérkőzésén. barátságos mérkőzésen.

Felkészülési mérkőzés, Svédország:
Svédország-Magyarország 29-29 (16-15)
a magyar gólszerzők: Balogh Zs., Bodó 5-5, Bartók 3, Juhász, Császár, Vilovski, Jamali, Bánhidi, Ancsin, Lékai 2-2, Fekete, Országh 1-1

A házigazdáknál nem lépett pályára a MOL-Pick Szeged csapatkapitánya, Jonas Källman, aki sérülés és családi okok miatt kihagyja a jövő pénteken kezdődő horvátországi Európa-bajnokságot is, a magyar csapatból pedig Faluvégi Rudolf mellett először hiányzott a visszavonult Nagy László.

Szívós küzdelem, jó játék

Bár fél perc elteltével Bodó Richárd nyitotta a gólok sorát, a magyarok ezt követően több mint öt percig nem találtak be. Védekezésben jól teljesítettek a mieink, és a folytatásban - elsősorban az átlövőknek köszönhetően - a támadójátékuk is feljavult, így tartani tudták a lépést a skandinávokkal (6-6).

 
Ezután a svédek két góllal elléptek, de a magyar csapat gyorsan egyenlített, ekkor Kristjan Andresson szövetségi kapitány időt kért. Ekkor a magyar csapatnak elsősorban a visszarendeződésekkel voltak gondjai, a svédek többször tudtak gyors indításokból gólt szerezni, de a támadásban hatékonyan játszó magyarok továbbra sem hagyták ellépni ellenfelüket.

A második félidő negyedik percében újra előnybe került a magyar válogatott (17-18), sőt rendkívül hatékony lövéseinek köszönhetően pár perccel később előbb két, majd három góllal vezetett (19-22).

Benne volt a győzelem is

A 45. percben, 25-22-es magyar előnynél ismét időt kértek a svédek, és ezt követően hat percig nem kaptak gólt. A vendégcsapat a hajrára elfáradt, játéka pontatlanabbá vált, azonban így is több lehetősége volt a találkozó megnyerésére (utoljára 2 mp-cel a vége előtt), ám a kihagyott ziccerek miatt döntetlen lett Vranjes bemutatkozó-meccsének végeredménye.

Ez volt az első meccse magyar szövetségi kapitányként Ljubomir Vranjesnek, aki játékosként 1997 és 2002 között három Európa-bajnokságot és egy világbajnokságot nyert a svéd nemzeti csapattal, 2000-ben pedig olimpiai ezüstérmes volt.

A két csapat hétfőn 19.15 órától Partilléban ismét megmérkőzik egymással.A magyar válogatott a jövő pénteken kezdődő Európa-bajnokságon az olimpiai címvédő Dániával, valamint Spanyolországgal és Csehországgal szerepel azonos csoportban, amelyből az első három helyezett jut a középdöntőbe.

MOL Sportágak
MOL Csapat