Sima győzelemmel köszöntötte új kapitányát a kéziválogatott

2018. október 24. szerda 20:51

A magyar férfi kézilabda-válogatott legyőzte Szlovákiát a 2020-as Európa-bajnokság selejtezősorozatának első fordulójában, szerdán Érden.

férfi Európa-bajnoki selejtező, 1. forduló, 7. csoport:
Magyarország-Szlovákia 30-22 (16-9)
a magyar gólszerzők: Bánhidi 6, Bóka 5, Balogh Zs., Lékai 4-4, Ancsin, Bodó, Hornyák 3-3, Schuch, Juhász 1-1

A magyar válogatott bő keretéből Borbély Ádámot és Vasic Markót hagyta ki Csoknyai István, aki éppen az 54. születésnapján mutatkozott be - a 2009-2010-es időszakot követően másodszor - a szövetségi kapitányi poszton.

Remekül kezdte a meccset az esélyesebb magyar válogatott, amely jó védekezéssel, Mikler Roland védéseivel és Bánhidi Bence góljaival gyorsan ellépett a vendégektől. Ezt követően a pontatlanabb támadásokat kihasználva egy 3-0-s sorozattal felzárkóztak a szlovákok, és a Barcelona korábbi játékosa, Martin Stranovsky találataival egy ideig tartották is a szoros állást.

 
Az első félidő utolsó tíz percében ismét jelentősen javult a hazaiak védekezése és kapusteljesítménye, a vendégek csupán egyszer találtak be a szünetig, így egy 7-1-es szériával ismét megnyugtató előnyre tettek szert a magyarok.
 

A második játékrész elején nem változott a különbség, ezért Szlovákia a támadások során egy ideig kapus nélkül, létszámfölényben játszott. A magyarok védekezése ekkor nem működött olyan hatékonyan, mint korábban, és mivel felváltva estek a gólok, a hazaiak előnye a szünethez képest csak egy góllal nőtt. A szlovákok - és egyben a mezőny - legeredményesebb játékosa Martin Stranovsky volt hét góllal.

további eredmény:
Oroszország-Olaszország 34-20 (18-7)

MOL Sportágak
MOL Csapat