Szeged-Veszprém szuperrangadó lesz a kupadöntőben

2018. április 14. szombat 19:40

A MOL-Pick Szeged után a címvédő Telekom Veszprém jutott a férfi kézilabda Magyar Kupa döntőjébe, mindkét csapat fölényes sikerrel nyerte az elődöntőjét.

férfi Magyar Kupa, elődöntő:
MOL-Pick Szeged - Csurgói KK 37-17 (19-7)
a legeredményesebb játékosok: Sigurmansson 9, P. Rodriguez 6, Zsitnyikov 4, illetve Gazdag 4

Már a meccs elején jelezte a Szeged, hogy nem szeretne meglepetést látni, jól kézilabdázva gyorsan magához ragadta a kezdeményezést. A játék képe a folytatásban sem változott, José Manuel Sierra kapus egyre jobban védett, így a 22. percben már tíz találat volt a különbség, ami a szünetig tovább nőtt.

A csurgóiak a második félidő elején több mint hét percig nem találtak be, és innentől a vezetőedzők mindkét oldalon úgy döntöttek, hogy legjobbjaikat pihentetik a vasárnapi fellépésre. A rendkívül egyoldalú meccs vége előtt öt perccel már húsz gól volt a csapatok között, és Alen Blazevic találata azt is jelentette, hogy a szegedi mezőnyjátékosok közül mindenki betalált legalább egyszer.

A két magyar élcsapat 19. alkalommal találkozik a kupadöntőben. Először 1982-ben játszottak a sorozat fináléjában, akkor a szegediek nyertek, majd 1993-ban, 2006-ban és 2008-ban is ők győztek, 14 alkalommal viszont a veszprémiek nyertek.

korábban, elődöntő:
Telekom Veszprém-Balatonfüredi KSE 38-22 (20-12)
a legeredményesebb játékosok: Jamali 7, Gajic 6, Nagy L., Manaszkov 4-4, illetve Szita Z. 4

MOL Sportágak
MOL Csapat