Szoros meccsen kikapott Svédországban a kéziválogatott

2018. január 08. hétfő 21:25

A magyar férfi kézilabda-válogatott időszakosan jól játszott, de 31-29-re kikapott Svédországtól barátságos mérkőzésen Partillében.

Felkészülési mérkőzés
Svédország-Magyarország 31-29 (18-14)
a magyar gólszerzők: Bartók 6, Juhász Á., Bodó, Lékai 5-5, Balogh Zs., Hornyák, Jamali 2-2, Ancsin, Ligetvári 1-1

Három napon belül másodszor ütközött meg Svédországgal a magyar kéziválogatott, az első meccsen, amely Ljubomir Vranjes kapitány bemutatkozó mérkőzése volt a válogatott élén, izgalmas csatában döntetlen született. 

Remek döntetlennel mutatkozott be Ljubomir Vranjes

Felkészülési mérkőzés, Svédország: Svédország-Magyarország 29-29 (16-15) a magyar gólszerzők: Balogh Zs., Bodó 5-5, Bartók 3, Juhász, Császár, Vilovski, Jamali, Bánhidi, Ancsin, Lékai 2-2, Fekete, Országh 1-1 A házigazdáknál nem lépett pályára a MOL-Pick Szeged csapatkapitánya, Jonas Källman, aki sérülés és családi okok miatt kihagyja a jövő pénteken kezdődő horvátországi Európa-bajnokságot is, a magyar csapatból pedig Faluvégi Rudolf mellett először hiányzott a visszavonult Nagy László.

Jerry Tolbring vezérletével már a találkozó elején három góllal elhúztak a hazaiak, a magyarok Mikael Appelgren kapus bravúros védései miatt nem tudtak felzárkózni, sőt a különbség tovább nőtt, ezért Ljubomir Vranjes szövetségi kapitánynak a 11. percben időt kellett kérnie (7-2).

Lékai Máté találataival megkezdte a felzárkózást a vendégcsapat, majd a német Lemgo jobbátlövője, Bartók Donát volt többször is eredményes, és Lékai újabb góljával 12-12-nél egyenlítenie is sikerült a magyar válogatottnak. A skandinávok edzője, Kristjan Andresson is időt kért, és a csapata ezután újra komolyabb előnyre tett szert (17-13), amit a szünet előtt már nem fenyegetett veszély.

A kimaradó ziccerek okozták a vesztünket

A második félidő elején Juhász Ádám öt percen belül háromszor is betalált büntetőből, majd Bodó Richárd duplázott akcióból. Ahogyan szombaton, ezúttal is leginkább átlövésből voltak eredményesek a magyarok. A kihagyott helyzetek miatt egyenlíteni ekkor még nem tudtak, de Vranjes újabb időkérése után ez is összejött.

A házigazdák cserekapusa, Andreas Palicka is remekül védett, különösen a balszélső Juhász Ádám ellen volt hatékony, és erre alapozva újra elléptek a házigazdák. A hajrában innen már nem tudtak visszakapaszkodni a magyarok, de a mérkőzés jelentős részében ezúttal is megfelelően helytálltak.

A mezőny legeredményesebb játékosa Simon Jeppsson volt nyolc góllal.A magyar válogatott a pénteken kezdődő horvátországi Európa-bajnokságon az olimpiai címvédő Dániával, valamint Spanyolországgal és Csehországgal van egy csoportban Varasdon, a négyesből az első három helyezett jut majd a középdöntőbe.

MOL Sportágak
MOL Csapat