Támadásban nem ment, kikaptak a németektől a kézisek

2023. március 03. péntek 21:51

A magyar női kézilabda-válogatott hat góllal kikapott pénteken a házigazdáktól Ludwigsburgban, a németországi felkészülési torna első mérkőzésén.

felkészülési mérkőzés:
Németország-Magyarország 26-20 (11-8)
Magyarország: SZIKORA – TÖPFNER 4, Klujber 4 (3), Füzi-Tóvizi, Bordás 1, SZÖLLŐSI-ZÁCSIK 3, Márton. Csere: Vámos P., Pásztor N., PAPP N. 5, Debreczeni-Klivinyi 1, Kácsor, Schatzl Nadine 1, Győri-Lukács 1, Kuczora.

Az összecsapásra Bíró Blanka kivételével minden Németországba utazó játékost benevezték, a kapusnak családi okok miatt haza kellett utaznia.

Rosszul kezdett a magyar csapat, az első góljára a hatodik percig kellett várni, de a hazaiak sem jeleskedtek támadásban, az első tíz percben mindössze négy találat esett (2-2). Bár 2-4-nél még a magyarok vezettek, ezután sorozatban hét német gól született (9-4). Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány időkérése után némileg sikerült rendezni a sorokat, s ezzel együtt felzárkózni, de mivel sok volt a hiba és a bizonytalanság, a félidő végére három gól megmaradt a házigazdák előnyéből.

Volt közte kilenc is 

A fordulás után ismét állva hagyta a magyarokat a rivális, 15-9-nél következett az újabb időkérés, amely azonban ezúttal nem hozta meg a remélt eredményt. A németek továbbra is uralták a meccset, a két csapat közötti különbség pedig egyre csak nőtt, az 51. percben 23-14 volt az állás. A hajrában aztán némileg sikerült faragni a hátrányon - a végén Papp Nikolett időntúli szabaddobásból is betalált -, de ez már csak az eredmény kozmetikázására volt elég.

A mezőny legeredményesebb játékosa Alina Grijseels volt hat góllal, a Ferencvárosban légióskodó Emily Bölk, illetve Papp egyformán ötször-ötször talált be. Magyarország 34. alkalommal játszott a németekkel, két döntetlen és 19 győzelem mellett ez volt a 13. veresége.

MOL Sportágak
MOL Csapat