Történelmi alapszakaszt zár le kedden a MOL-Pick Szeged

2019. május 14. kedd 12:25

Soha ilyen jól nem szerepelt még a férfi kézilabda bajnokság alapszakaszában a MOL-Pick Szeged, amely történelmi tettre készül a Csurgó ellen.

Soha ilyen jól nem szerepelt még a férfi kézilabda NB I alapszakaszában a MOL-Pick Szeged, mint a 2018-19-es kiírásában - olvasható a klub honlapján. Amennyiben az utolsó fordulóban, kedd délután legyőzi a Csurgói KK-t a magyar bajnok, akkor 25 győzelemmel végez az alapszakasz tabellájának élén. A MOL-Pick Szeged mindössze egy döntetlennel vesztett pontokat idén, Tatabányán játszott 25–25-öt, a Veszprémet idegenben 32–27-re, otthon 25–23-ra győzte le.

A Csurgó elleni utolsó alapszakaszbeli meccsen a Szeged meglőheti a 900. gólját a bajnoki idényben, ehhez azt a nem vállalhatatlan feladatot kell teljesíteni, hogy legalább 27 gólt szerezzen a csapat. A szegediek legeredményesebb góllövője az izlandi válogatott balszélső, Stefán Rafn Sigurmannsson, aki 102 találatnál jár, ebből 56-őt szerzett hétméteresből.

Az már korábban eldőlt, hogy a Szeged ott lesz a bajnoki döntőben, ahol a Veszprém ellen lép majd pályára. Az is biztos, hogy idén több lőtt góllal zárja a huszonhat fordulót, mint tavaly (854) és 2017-ben (841). Jövő csütörtökön 18.30-tól Veszprémben rendezik a finálé első felvonását, míg a visszavágón, május 26-án, szombaton 18 órától fogadja nagy riválisát a címvédő az újszegedi sportcsarnokban. Az idegenbeli találkozóval kapcsolatban ide kattintva értesülhet jegyinformációkról.

A kedden 18 órakor kezdődő MOL-Pick Szeged – Csurgó mérkőzést az M4 Sport Tv élőben közvetíti.

MOL Sportágak
MOL Csapat