Történelmi szegedi győzelem a Bajnokok Ligájában

2019. november 30. szombat 20:04

A MOL-Pick Szeged legyőzte a horvát PPD Zagrebet a kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, ez volt sorozatban a szegediek hetedik győzelme, ami klubcsúcs.

Férfi BL, csoportkör, 10. forduló, A csoport:
MOL-Pick Szeged - PPD Zagreb (horvát) 33-23 (14-7)

A hazai csapatból Bodó Richárd, Alen Blazevic, Stefan Sigurmannsson és Matej Gaber hiányzott sérülés miatt. Remek védekezéssel és kapusteljesítménnyel kezdett a Szeged, amely kilenc perc alatt mindössze egy gólt kapott, ennek ellenére eleinte nem tudott elhúzni a zágrábiaktól, mert támadásban nem teljesített hatékonyan.

A 17. percben aztán már négy gól volt a különbség, és ez a folytatásban tovább nőtt, mivel a horvát Mirko Alilovic remekül védte honfitársai lövéseit. A játék képe a második felvonásban sem változott, a zágrábiak közül egyedül Ante Gadza tudta tartani a lépést a hazaiakkal, akik ismét növelték előnyüket. Juan Carlos Pastor vezetőedző a meccs háromnegyedénél lecserélte Alilovicot, a parádésan teljesítő kapus pihenőt kapott.

Esélyt sem adott a Szeged

Hamarosan tízgólos különbség alakult ki a csapatok között, majd tovább nőtt a lendületes, pontos kézilabdával 8-2-es sorozatot produkáló Szeged előnye. A hajrá jól sikerült a vendégcsapatnak, de a jelentős különbségű vereséget így sem tudta megúszni.

A Szeged sorozatban hetedszer győzött a BL-ben, ami új klubcsúcsot jelent, ráadásul a csapat 2018 után 2019-ben is veretlen maradt hazai pályán a Bajnokok Ligájában. A mezőny legeredményesebb játékosa Ante Gadza volt hét góllal, a szegediek közül Joan Canellas ötször talált be.

MOL Sportágak
MOL Csapat