Újabb hazai vereségével nehéz helyzetben a MOL-Pick Szeged

2017. november 12. vasárnap 12:08

A HBC Nantes 33-30-ra győzött a MOL-Pick Szeged otthonában a férfi kézilabda BL hetedik fordulójában.

Férfi Bajnokok Ligája, 7. forduló, A csoport:
MOL-Pick Szeged - HBC Nantes (francia) 30-33 (15-17)
a Szeged gólszerzői: Balogh Zs. 6, Källman, Sigurmannsson 4-4, Zsitnyikov, Sostaric, Bánhidi 3-3, Gorbok, Bodó 2-2, Skube, Thiagus Petrus, Buntic 1-1

Jól kezdtek a szegediek (3-1), de a spanyol Juan Carlos Pastor vezetőedző a 14. percben időt kért, mert a Nantes fordított, sőt hatékonyabb támadójátékának és kapusteljesítményének köszönhetően három góllal ellépett (6-9). Az orosz irányító, Dmitrij Zsitnyikov becserélése után javultak a házigazdák támadásai, és mivel a horvát Marin Sego kapus több védést is bemutatott, a Szeged a felére csökkentette hátrányát a szünet előtt (15-17).

Nem sikerült megközelíteni a Nantes-ot

A sorozatban négy gólt szerző Faluvégi, valamint a spanyol Eduardo Gurbindo is egyre jobban teljesített a vendégeknél, akik kihasználták, hogy nem volt folyamatos a játék, és ismét növelték előnyüket (19-23). Ezt követően felváltva estek a gólok, és amikor a Nantes a meccs során először vezetett öttel, Pastor ismét időt kért (24-29).

Ekkor még tíz perc volt a találkozóból, de a franciák taktikusan kézilabdáztak, a lehető legjobban elhúzták a támadásaikat, ügyeltek rá, hogy ne adják el a labdát, és megérdemelten nyertek.

A Nantes az első fordulóban hazai pályán is legyőzte magyar ellenfelét, szombati sikerével pedig az A csoport negyedik helyére lépett. A francia csapat - és egyben a mezőny - legeredményesebb játékosa Faluvégi Rudolf volt hét találattal.

A szegediek sorozatban harmadik tétmérkőzésüket veszítették el hazai pályán, a közelmúltban az NB I-ben a Telekom Veszprémtől, a BL-ben pedig a német Rhein-Neckar Löwentől kaptak ki. A szegediek jövő vasárnap a Barcelona ellen, ugyancsak hazai pályán folytatják szereplésüket a BL csoportkörében.

MOL Sportágak
MOL Csapat