Veretlen maradt, de már nem 100 százalékos a Szeged

2019. március 10. vasárnap 11:39

A címvédő MOL-Pick Szeged döntetlent játszott Tatabányán a kézilabda NB I rangadóján. Egyetlen hajszálon múlt a szegedi vereség.

K&H férfi kézilabda liga, 18. forduló
Grundfos Tatabánya-MOL-PICK SZEGED 25-25 (14-13)
Tatabánya, 1000 néző. Vezeti: Bócz, Wiedemann.

MOL-PICK SZEGED: Sego - Sostaric 4, Maqueda 1, Gaber, Bánhidi 3, Sigurmannsson 3/2, Bombac 1. Csere: Alilovic (kapus), Zsitnyikov 2, Bodó 4, Canellas 2, Balogh 4, Blazevic, Sunajko 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 6, ill. 6 perc.
Hétméteres: 2/2, ill. 2/2

A kilencedik percben időt kellett kérniük a szegedieknek, mert a hazaiak már 5-1-re vezettek. A folytatásban sikerült némileg felzárkózniuk, de mivel nem tudták huzamos ideig megakadályozni a Tatabánya gyors játékát, az egyenlítésre eleinte nem volt esélyük. A címvédő az első félidő második felében pontosabban lőtt és keményebben védekezett, így a szünet előtt egy 4-0-s sorozattal döntetlenre alakította az állást.

A második felvonást sokkal jobban kezdték a szegediek, a mérkőzés során először átvették a vezetést, sőt egy 7-2-es szériával elléptek ellenfelüktől (16-20). A Tatabányának - Milos Vujovic és Rosta Miklós vezérletével - a folytatásban sikerült egyenlítenie, sőt másfél perccel a vége előtt ismét egy találattal jobban állt.

A Szeged elhibázta a támadását, majd a házigazdák is rontottak, Bánhidi Bence egyenlített, végül Ilyés Ferenc középkezdésből az üres kapu mellé lőtt, így alakult ki a 25-25-ös végeredmény.

A Tatabányának ez volt az első pontvesztése hazai pályán a bajnokságban, a Szeged pedig első alkalommal nem nyert a mostani idényben.

MOL Sportágak
MOL Csapat