A rájátszásra újra fel kell pörögnie a Szolnoki Olajnak

2018. május 15. kedd 12:20

A középszakaszt megnyerő Szolnoki Olaj, a 8. Atomerőműt fogadja a Tiszaligeti Sportcsarnokban a három győzelemig tartó párharc első meccsén.

A szolnokiak a kosárlabda NB I. alapszakasza után a középszakaszban is az élen végeztek, és mivel utóbbi elég gyorsan biztossá vált, az utolsó két fordulóra kicsit kiengedett a csapat. Fehérváron kifejezetten kellemetlen arányú vereségbe futottak bele Vojvodáék, és az utolsó körben Szolnokon tudott nyerni a Falco.

Az Olaj így is megnyerte a középszakaszt, így a nyolcadik Pakssal találkozik a negyeddöntőben. A Paks azért otthon majdnem mindenkire veszélyes volt, eléggé rapszodikusan játszanak, meg tudtak eddig verni jó csapatokat, ki tudtak kapni gyengébbektől. Fel kell belőlük rendesen készülni, nem szabad félvállról venni és negyven percig, ha koncentrálunk, akkor szerintem ennek a Szolnoknak nem okozhat gondot. Remélem - mondtaTóth Ádám, a szolnokiak játékosa a klub honlapján.

Az alapszakaszban mindkétszer az Olaj nyert, Pakson ráadásul tükörsimán. Azóta az Atom edzőt is cserélt, de játéka nem változott jelentősen. A paksi csapatban a Szolnokon továbbra is népszerű Eilingsfeld János húzza leginkább a szekeret, ám a két keret között minőségi különbség van, a légiós kontingens teljesítményét tekintve pedig még nagyobb a differencia.

Nyilván az első mérkőzésre figyelünk, arra készülünk, de mindent megteszünk azért, hogy lerövidítsük a párharcot, hogy legyen időnk pihenni is. De mindig csak a soron következő meccset kell megnyerni - tette hozzá Quincy Ford.

A kedden (05.15.) 18h-kor kezdődő mérkőzést az Olaj TV élőben közvetíti.

MOL Sportágak
MOL Csapat