A továbbjutásért lép pályára a férfi kosárválogatott

2018. június 28. csütörtök 12:09

A magyar válogatott a súlyos tragédiától sújtott Koszovó otthonában lép pályára, és ha győz, biztosan ott lesz a vb-selejtezők második körében.

A magyar férfi kosárlabda válogatott négy mérkőzést követően 2-2-s mérleggel áll a 2019-es világbajnokság selejtezőinek első szakaszában. Lengyelországban 70-60-as vereséget szenvedtek Vojvoda Dávidék, míg Koszovót 84-76-ra győzték le Debrecenben, majd 80-75-re kaptak ki Litvániában, a lengyeleknek azonban Szombathelyen sikerült visszavágni egy 64-57-es siker formájában.

Ivkovics Sztojan: Utáljanak ellenünk játszani!

"Mi mindig jól vagyunk, ha meccs van" - mondta vidáman Ivkovics Sztojan, a férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya, amikor a hogylétéről érdeklődtünk néhány órával azelőtt, hogy a csapatával útra kelt Litvániába.

A most következő világbajnoki ablakban újabb két összecsapás következik a csapat számára, az első szakaszból az utolsó kettő - ezt követően kerül össze a mieinket is magába foglaló C csoport első három helyezettje és a D jelű négyes első három pozíciójában végző válogatott - olvasható a szövetség honlapján

Koszovó a tragédia árnyékában készül

Csütörtöki ellenfelünk felkészülését tragédia árnyékolja be, miután a center, Gazmend Sinani autóbalesetben életét vesztette – ennek következtében a szövetség visszavonultatta a 15-ös mezszámot –, rajta kívül pedig megsérült a játékosok közül Granit Rugova, Fisnik Rugova és Altin Morina, valamint a válogatott gyúrója, Kujtim Shala is.

A Borozani.com azt írja, Koszovó az utolsó két csoportmeccsen nélkülözni fogja két honosított amerikai játékosát, Scott Bamforth-t és Shawn Jonest is - előbbi 21 pontot dobott Debrecenben az első meccsen, utóbbi nem lépett pályára.

A koszovói szövetség a tragikus baleset miatt azzal a kéréssel fordult a FIBA-hoz, hogy a magyarok és a lengyelek elleni meccsüket halasszák el. A honlap szerint azonban negatív válasz érkezett a Nemzetközi Kosárlabda Szövetségtől, ami nem engedélyezte a halasztást azzal az indokkal, hogy a versenynaptár túl szoros, nem lenne lehetőség másik időpontot találni a selejtezőkre, továbbá a tv-közvetítési és szponzorációs jogok miatt sem engedélyezhető a kérelem

A mérkőzésre tehát így az eredetileg kijelölt időpontban, csütörtök este 20.30-kor kerül sor Pristinában az Ifjúsági és Sportközpontban, ahová a koszovói szövetség ingyenes belépést biztosít a szurkolóknak, bízva abban, hogy minél többen jelennek meg.

A Koszovó elleni szűkített keret:

Vojvoda Dávid, Ruják András, Govens Darrin, Perl Zoltán, Kovács Péter, Benke Szilárd, Allen Rosco, Filipovity Marko, Eilingsfeld János, Horti Bálint, Keller Ákos, Molnár Márton

MOL Sportágak
MOL Csapat