Csalóka a Szolnok húszpontos győzelme a Körmend ellen

2018. május 29. kedd 09:22

A kosárlabda bajnokság rájátszásának elődöntőjében a Szolnok legyőzte a Körmendet, de a 4. negyedben a vendégeknek labdájuk volt az egyenlítéshez.

Férfi kosárlabda NB I., Play-Off, elődöntő, 1. mérkőzés
Szolnoki Olaj KK - Egis Körmend 92-72 (26-17, 13-12, 24-28, 29-15)
Szolnok: Perry 17/6, Browning 4, Kovács 7/3, Milosevic 22/3, Tóth Á. 8.
Csere: Vojvoda 9/3, Ford 11, Andric 14, Polyák.
Vezetőedző: Dragan Aleksic

Mivel a Szolnok simán, a Körmend pedig óriási csatában húzta csak be a negyeddöntőjét, várható volt, hogy a hazaiak lesznek frissebbek az elődöntő első meccsén, és ez már az első perctől kezdve látszott is. A Szolnok a parádézó Perry-Milosevic párosnak köszönhetően folyamatosan növelni tudta az előnyét, de a harmadik harmadban megrázta magát a Körmend, és sikerült nyílttá tennie a mérkőzést.

Sőt, a Körmend feltámadása annyira jól sikerült, hogy labdája volt az egyenlítéshez is, de a Szolnok fejben jobban bírta a végét, és az utolsó percekben nemcsak eldöntötte a meccset, de magabiztosra növelte a különbséget is.

Hosszú, vontatott mérkőzést játszottunk, amilyen meglepett bennünket a Körmend. Jól védekeztünk, de ezúttal nem volt tökéletes a dobóformánk, szerencsére már köztünk lehetett Vojvoda Dávid és lesz újabb két napunk készülni a nehéznek ígérkező körmendi összecsapásra - mondta a klub honlapján Dragan Aleksic.

 

MOL Sportágak
MOL Csapat