Kemény meccseken küzdünk tovább a vébé-szereplésért

2018. november 28. szerda 15:01

A vb-selejtezők második szakaszában már nincs könnyű meccs: jön a horvátok elleni idegenbeli, aztán a hollandok elleni hazai mérkőzés a férfi kosárválogatottnak.

Folytatódnak a férfi kosárlabda világbajnokság selejtezői, két nem akármilyen válogatottal találkozik a magyar csapat a következő napokban. Előbb Horvátországgal idegenben, majd Hollandiával hazai pályán csap össze Sztojan Ivkovics csapata.

A csapategység a mi erényünk, amely rendre átsegít a nehéz pillanatokon. Csütörtöki ellenfelünk, a horvát csapat erős, de egyáltalán nem leszünk esélytelenek Eszéken - hangsúlyozta a szakvezető a keddi, kecskeméti sajtótájékoztatón, hozzátéve, nincs sérült a nemzeti együttesben, és mindenki nagyon várja már a következő mérkőzést.

Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke először is gratulált a női válogatottnak ahhoz, hogy a múlt héten kijutott a 2019-es Európa-bajnokságra, és ugyancsak nagy sikerként értékelte, hogy a férfi csapat továbbra is versenyben van a vb-részvételért.

Szeretik a szurkolók a csapatot

"Van tartása ennek a csapatnak, őrizzük a pozíciónkat a nemzetközi kosárlabdában, és a közönség is díjazza az erőfeszítéseinket. Ezt bizonyítja, hogy Debrecenben, Szombathelyen és a Tüskecsarnokban is telt ház előtt játszhat a válogatott, ráadásul Eszéken a vendégszurkolóknak járó 175 jegy is gyakorlatilag elfogyott már" - jelentette ki a szövetség első embere.

Vojvoda Dávid, a gárda legjobb dobója elmondta, fizikailag és lelkileg is készen állnak, majd óva intett attól, hogy bárki lebecsülje a legjobbjaik nélkül felálló horvátokat. "Nem lesznek ott az NBA-játékosok, de sokan érkeznek top bajnokságokból. Azt várom magunktól, hogy az e heti két meccsünkből legalább egyet megnyerjünk, hogy életben tartsuk a vb-reményeinket - fejtette ki.

A válogatott csütörtökön 18 órakor Eszéken csap össze a horvátokkal, majd vasárnap 16 órakor a hollandokat fogadja a budapesti Tüskecsarnokban. A selejtező első szakaszából a tavaly Európa-bajnoki nyolcaddöntős válogatott júliusban Litvánia és Lengyelország mögött a C csoport harmadikjaként jutott tovább a kvalifikáció második szakaszába. Ott a D jelű négyes első három helyezettjével, azaz a horvátokkal, az olaszokkal és a hollandokkal került össze. Az így kialakult J jelű hatos csoportból a legjobb három válogatott jut majd ki a jövő szeptemberi, kínai világbajnokságra.

A J csoport állása:

1. Litvánia 16 pont
2. Olaszország 14
3. Lengyelország 12 (597-585)
4. Magyarország 12 (551-549)
5. Hollandia 11 (586-585)
6. Horvátország 11 (588-582)

A további program:

2018. november 29., csütörtök: Horvátország-Magyarország, Eszék 18.00
2018. december 2., vasárnap: Magyarország-Hollandia, Tüskecsarnok 16.00
2019. február 22., péntek: Olaszország-Magyarország
2019. február 25., hétfő: Magyarország-Horvátország

MOL Sportágak
MOL Csapat