Kikapott, és ezzel kiesett az Europe Cupból a Szolnok

2018. január 31. szerda 21:08

Győznie kellett volna a továbbjutási remények életben tartásáért a Szolnoknak, de csúnya vereségbe futott bele Minszkben.

FIBA Europe Cup, 2. csoportkör - 5. forduló
Tsmoki-Minsk - Szolnoki Olaj KK 86-61 (28-20, 19-15, 15-10, 24-16)
Szolnok: Perry 12/3, Vojvoda 6/6, Ford 10, Milosevic 8, Andric 6. Csere: Polyák 9/6, Kovács P, Tóth Á. 7, Tóth Z. 3/3.
Vezetőedző: Dragan Aleksic. Edzők: Jakab Máté és Szarvas Gábor.

Az utolsó esélybe próbált belekapaszkodni a Szolnok, amely egy hazai vereség (a Mornar Bartól), és egy 17 pontos előnyről elveszített montenegrói meccs miatt eleve borzasztó nehéz helyzetből kezdte meg a fehéroroszországi mérkőzését. A minszki összecsapás nem is indult rosszul, 10-nél még egyszer sikerült utolérni a házigazdát, ám ezután alaposan ellépett a Minszk. Egy 7-0-s rohanással még egyszer, sajnos utoljára sikerült szorossá tenni a mérkőzést, de innentől folyamatosan nőtt a különbség.

Görcsös akarás lett a nyomásból

Pedig a szolnokiak nem dobtak rosszul, 50 százalék fölött volt a mutatójuk, csak sajnos a szolnoki palánk alatt is a vendégek voltak határozottabbak, így már a félidőben 12 ponttal vezetetett a Tsmoki. A szolnokiaknak győzniük kellett volna, hogy maradjon esélyük a továbbjutásra, de amikor Vojvoda Dávidra egy technikait fújtak reklamálásért, már érezni lehetett, hogy ebből nem lesz győzelem.

 
Forrás: szolnokiolaj.hu
 
A végére kicsit hitehagyottá váló szolnokiak végül csúnya vereségbe szaladtak bele, és ezzel kiestek a FIBA Europe Cup idei küzdelmeiből. Az utolsó fordulóban a Bakken Bearst fogadja az Olaj, ám annak a mérkőzésnek már csak a vendégeknek lesz tétje.

Dragan Aleksic (Forrás: Szolnokiolaj.hu): Már a mérkőzés elejétől rosszul védekeztünk, kevés energiával játszottunk, nem voltunk elég kemények. Elvesztettük a párharcokat, nem tudtuk levédeni a kettő a kettő elleni játékokat sem. Nem volt meg az egyensúly a védekezésünk és a támadójátékunk között. Tiszta fejekre van szükség, több energiával kell játszanunk, már a hétvégén, az Alba elleni rangadón is.

MOL Sportágak
MOL Csapat