Kosárlabda: Zsinórban harmadszor nyert otthon a Honvéd

2023. január 29. vasárnap 12:05

A Budapesti Honvéd kosarasai elkapták a fonalat hazai pályán, zsinórban harmadik győzelmüket a Szeged ellen aratták a kosárlabda NBI-ben.

férfi kosárlabda NBI., 18. forduló:
Budapesti Honvéd SE-Naturtex-SZTE Szedeák 85 -72 (19-20, 30-14, 20-21, 16-17)

Sorozatban már a harmadik győzelmét aratta hazai pályán a bő két évtized után az első osztályba visszajutó Honvéd, amely a Szedeákot győzte le. A szegediek kezdtek jobban a Ludovika Arénában, az első negyedet a vendégek nyerték, ám a második negyedben nagyon beindult a Honvéd, és elsősorban Stefan Mijovic (25 pont, 5 lepattanó) és Isiah Crawley (20 pont, 8 lepattanó) ponterős játékával megfordította a mérkőzést.

"Az első számú gratulációm a csapaté, nagyon szépen megvalósították azt, amit kértem tőlük, amire készültünk" - mondta Baksa Szabolcs vezetőedző a lefújás után. "Crawley személyében új játékos is volt a csapatban, de ettől függetlenül nem változtattunk a játékunkon, és így sikerült őt beépíteni, ráadásul a pontok és a lepattanók is jöttek tőle." Sok pont jött a padról, és azok a kiemelt játékosok is jól szerepeltek, akiknek húzniuk kell a csapatot. Le a kalappal mindenki előtt, nem akarok külön senkit sem kiemelni! "Tudtuk, hogy ez egy fontos mérkőzés lesz, és így, hogy a különbség nagyobb, mint amikor ősszel kikaptunk, duplán számít a győzelem."

A Honvéd a 12. helyre jött fel, mindössze egyetlen győzelem választja el a már felsőházi rájátszást érő helyen álló Kaposvártól. A következő fordulóban nehéz feladat vár a kispestiekre, a hazai pályán legyőzött Körmendhez látogatnak.

MOL Sportágak
MOL Csapat