Magabiztos magyar siker az Eb-házigazda otthonában

2023. május 16. kedd 20:25

Az Európa-bajnokságra készülő magyar női kosárlabda-válogatott könnyed, 87-64-es sikert aratott az Eb-házigazda Szlovénia vendégeként Celjében.

felkészülési mérkőzés:
Szlovénia-Magyarország 64-87 (18-28, 10-19, 22-20, 14-20)
a legjobb magyar dobók: Kiss V. 17, Török 14, Dombai, Horváth B. 10-10

A mérkőzés elején a csapatok 8-8-ig együtt haladtak, ezt követően azonban a magyar válogatott játéka érvényesült. Kiss Virágék védekezésben és támadásban is határozottak voltak, folyamatosan léptek el riválisuktól és gyorsan tíz pont fölé tornázták a különbséget, majd az első szünetig tízet megőriztek előnyükből.

A második negyed elején a szlovénok tartották a lépést a magyarokkal, a szakasz második felében azonban Székely Norbert csapatának védekezése ismét szorosabbá vált, alig engedett pontot a házigazdának és a félidőre közel húszpontos előnyt dolgozott ki (28-47).

 
Fotó: Magyar női kosárlabda-válogatott/Facebook
 

A nagyszünet után kissé ráijesztett a szlovén csapat a magyarra, ugyanis villámgyorsan megfelezte a különbséget, de a magyar kapitány időkérése után rendezte sorait a válogatott és a negyed végéig ismét megnyugtatóvá tette vezetését (50-67). Az utolsó tíz percben már nem maradt izgulnivaló, a magyar csapat nagyon magabiztosan kosárlabdázott és könnyed győzelmet aratott.

Nehéz összefoglalni a látottakat, mert jól nézett ki a mérkőzés, mivel ennyi ponttal sikerült a házigazda Eb-rendező ellen győzni - értékelt a magyar szövetség honlapján Székely. Hozzátette, "ez nem szabad, hogy megcsalja őket", vagy azt higgyék, mindent tudnak, mert még semmit nem tudnak, most kell elkezdeniük építkezni.

 
Fotó: Magyar női kosárlabda-válogatott/Facebook
 

"De ez egy jó alapkő volt ehhez az építkezéshez, és nagyon fontos, hogy mindenki hozzátette a magáét. Holnap egy teljesen más mérkőzés lesz, biztos vagyok benne, hogy sokkal erőteljesebb, keményebb lesz az ellenfél. Ma gyászolunk Bácsalmási Gábor halála miatt" - utalt a nevelőedző keddi halálhírére a szövetségi kapitány.

A szerdai szlovéniai mérkőzés után a nemzeti együttes jövő héten Székesfehérváron csap össze kétszer a portugálokkal, végül az Eb előtt még Sopronban találkozik szintén kétszer a spanyolokkal.

MOL Sportágak
MOL Csapat