Nagy meccsen biztosította be első helyét a Szolnok

2018. április 26. csütörtök 10:03

Óriási izgalmak után a Szolnoki Olaj győzni tudott az addig hazai pályán veretlen Falco otthonában, és már biztosan a középszakasz élén végez.

NB I. "A", Középszakasz, Felsőház, 5. forduló:
Falco-Vulcano Energia KC - Szolnoki Olaj KK 85-86 (17-22, 26-19, 18-29, 24-16)
Szolnok: Perry 17/9, Vojvoda 13/9, Ford 16/6, Milosevic 19/9, Tóth Á. 10.
Csere: Kovács 1, Andric 5, Polyák, Rudner 5/3.

Ugyan még három meccs hátra van a középszakaszból, a Szolnok abban a tudatban léphetett pályára Szombathelyen, hogy ha győz, már biztosan a középszakasz élén végez. Ez nem ígérkezett könnyűnek, hiszen a Falco idén mind a 15 hazai meccsét megnyerte.

Jól kezdett a Szolnok, de a második negyedben fordítani tudtak a hazaiak. A harmadik negyedben újra a Szolnok volt a jobb, és úgy nézett ki, ezzel el is dönti a rangadót, ám a Falco folyamatos kapaszkodásának az lett az eredménye, hogy a végjátékba döntetlen állásnál mentek be a felek.

A végtelenül izgalmas utolsó percekben - amikor már mindkét csapatból kipontozódott több kulcsjátékos is - a Szolnok koncentrált jobban, és az utolsó támadást kivédekezve egyetlen ponttal nyert. Ezzel biztos, hogy a középszakasz élén végez az Olaj.

Még egy győzelem kellett ahhoz, hogy matematikailag is bebiztosítsuk győzelmünket a középszakaszban – ezért nyerni jöttünk Szombathelyre. A célunkat teljesítettük. Jó meccset, nagy csatát vívtunk, a Falco nagy nyomást helyezett ránk, de ezúttal mi bizonyultunk jobbnak" - mondta Dragan Aleksic a klub honlapján.

MOL Sportágak
MOL Csapat