NBA-sztárokat hoz a Tüskébe az utolsó vb-selejtező

2018. július 01. vasárnap 10:43

A férfi kosárlabda-válogatott a kontinens egyik legjobb csapatát fogadja vb-selejtezőn, de már eldőlt, hogy veresége esetén is ott lesz a középdöntőben.

Ivkovics Sztojan csapata a héten nyerni tudott Koszovóban, így bebiztosította helyét a világbajnoki selejtezők középdöntőjében. Mivel ez volt az elvárás, a csapat már felszabadultan, mindenféle teher nélkül léphet pályára vasárnap Litvánia ellen, amelyet idegenben is sikerült alaposan megszorongatnia.

Az utolsó percig harcban voltunk a győzelemért Litvániában

Vb-selejtezők, C csoport, 3. forduló: Litvánia-Magyarország 80-75 (19-19, 22-18, 16-16, 23-22) A magyar pontszerzők: Allen 17, Eilingsfeld 15, Vojvoda 12, Perl 9, Ruják 6, Govens 6, Benke 5, Keller 3, Kovács 2 A litvánoknál különböző klubkötelezettségei miatt nem volt ott 8-10 játékos az NBA-ből és az Euroligából, Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány pedig hasonló okokból nem számíthatott a Barcelonában légióskodó Hanga Ádámra.

A Hanga Ádám nélkül selejtező magyar csapat jelenleg a csoport második helyén áll, az első három hely ér továbbjutást a következő körbe, ahol a D csoport (Olaszország, Horvátország, Románia, Hollandia) három továbbjutójával kell megharcolni a hatcsapatos középdöntő három továbbjutó helyéért. A világbajnoki szereplés kiharcolása álomszerű tett lenne a magyar csapattól, de nincs ilyen elvárás vele szemben.

Litvánia világsztárokkal érkezik, két NBA-játékos is van a csapat keretében, így óriási bravúr lenne, ha sikerülne legyőzni őket. A mieink az utóbbi években játszottak néhány nagyon szoros meccset az elithez tartozó csapatokkal is (elég csak a tavalyi Eb-re gondolni), most is hasonlóan jó teljesítményre lesz szükség.

Férfi kosárlabda vb-selejtező, utolsó forduló: 
Magyarország-Litvánia, Budapest, Tüskecsarnok, 20:00h
Az állás: 1. Litvánia 10 pont, 2. MAGYARORSZÁG 8, 3. Lengyelország 7, 4. Koszovó 5

MOL Sportágak
MOL Csapat