Tizenketten indulnak harcba az olimpiáért Sopronban

2024. február 07. szerda 13:20

Székely Norbert, a női kosárlabda-válogatott kapitánya a csapat kedd esti edzését követően kihirdette 12 fős keretét a soproni olimpiai selejtezős tornára.

A szakvezető 15 fővel kezdte el a közvetlen munkát a viadalra, s most a győri Ruff-Nagy Dórától és Török Ágnestől, valamint a soproni Sitku Zsuzsannától köszönt el. A magyarok a selejtezőben az idei Amerika-bajnokságon bronzérmes Kanada ellen kezdenek, majd az olimpiai ezüstérmes japánokkal, végül az Eb-második spanyolokkal találkoznak a Novomatic Arénában, amely a korábbi Euroliga négyes döntőkhöz hasonlóan 2500 férőhelyesre bővül. A négyesből az első három jut ki a párizsi olimpiára. A magyar női válogatott eddig egyszer, 1980-ban szerepelt olimpián, akkor negyedikként zárt Moszkvában.

A válogatott 12 fős kerete az olimpiai selejtezőre:

Aho Nina (DVTK Hun-Therm), Dombai Réka (Serco UNI Győr), Dubei Debóra (Serco UNI Győr), Goree Cyesha (Serci UNI Győr), Határ Bernadett (Salamanca, spanyol), Horváth Bernadett (TARR KSC Szekszárd), Juhász Dorka (Schio, olasz) Kányási Veronika (DVTK Hun-Therm), Kiss Virág (Mersin, török), Lelik Réka (DVTK Hun-Therm), Studer Ágnes (Carolo Basket, francia), Varga Alíz (Sopron Basket)

A soproni selejtezőtorna programja:
csütörtök:
Spanyolország-Japán 16.30
MAGYARORSZÁG-Kanada 19.00
péntek:
Kanada-Spanyolország 15.30
MAGYARORSZÁG-Japán 18.00
vasárnap
Kanada-Japán 15.00
MAGYARORSZÁG-Spanyolország 17.30

MOL Sportágak
MOL Csapat