Vojvoda: A védekezésünket kell egy kicsit összeszedni

2018. február 08. csütörtök 12:47

Elvesztette hazai veretlenségét, és kiesett az Europe Cupból a Szolnok, a csapat sztárjával, Vojvoda Dáviddal az okokat kutattuk.

Bár magabiztos, már-már kiütésesnek mondható győzelmet aratott a FIBA Europe Cup utolsó csoportfordulójában a Szolnoki Olaj, a dán Bakken Bears elleni mérkőzésnek a továbbjutás szempontjából már nem volt tétje. “Azt hiszem, mondhatjuk, hogy keserű győzelem volt, holott majdnem 30 ponttal nyertünk, ám ettől kiestünk. Úgy készültünk, hogy minél messzebb jutunk a sorozatban, de a már előzetesen is veszélyesnek tartott csoport kifogott rajtunk” - mondta a MOL-csapatnak Vojvoda Dávid, a szolnokiak válogatott játékosa.  

Vojvoda szerint a sorsolás után is tudták, hogy nagyon nehéz csoportba kerültek, hiszen kiváló ellenfeleket kaptak a szolnokiak, ennek ellenére csalódottak a kiesés miatt, mert egy kicsit maguknak rontották el a csoportkört.

“Egy kicsit több odafigyeléssel meglehetett volna a továbbjutás. Két meccs különösen fájó volt, a Mornar Bar ellen mindkétszer győznünk kellett volna. Az első fordulóban, idegenben 17 ponttal vezettünk a harmadik harmadban, de nem koncentráltunk eléggé a hajrában, és kikaptunk, és a Bar elleni visszavágón, Szolnokon is a végén csúszott ki a kezünkből a győzelem. Ha ez a két meccs megvan, talán a legjobb 3., esetleg a 2. helyen is továbbléphettünk volna, de ezen már kár lamentálni.”

Azon a bizonyos hazai, Bar elleni mérkőzésen 92 pontot dobott az ellenfél, és a magyar bajnoki rangadón az Alba Fehérvár is 89-et dobott, ami azt mutatja, a védekezéssel vannak gondjai a csapatnak. “Van most a Szolnokban 3-4 olyan játékos, aki bármikor képes egymaga eldöntni egy mérkőzést támadásban, hátul azonban vannak problémáink. Egyértelmű, hogy a védekezésünkön kell a legtöbbet javítani, mert még bőven maradtak céljaink az idei szezonra” - mondta Vojvoda.

A Fehérvár ellen odalett a hazai veretlenség is

Az Alba Fehérvár a hazaiak szempontjából a lehető legrosszabbkor érkezett Szolnokra, hiszen míg Vojvodáék formája nem volt éppen a csúcson, addig az Albának éppen nagyon ment.

 
Forrás: szolnokiolaj.hu
 
“Óriási győzelmi szériában voltak, és egyébként is kiváló csapatuk van most a fehérváriaknak - mondta Vojvoda a hosszabbításban 89-88-ra elveszített rangadóval kapcsolatban. - A Szolnok-Alba mindig csúcsrangadó, semmi meglepő nincs abban, hogy végül ez is egy egylabdás meccs lett.”

“Én magunkkal szemben mindig kritikus vagyok, így most is ki kell jelentenem, hogy nem érdemeltünk győzelmet, a fehérváriak megérdemelten nyertek.”

A szolnokiak vereségük ellenére a tabella élén maradtak, bár az élmezőny így alaposan összerázódott: az első öt helyezett három ponton belül helyezkedik el a tabellán. “Ez egy nagyon kiegyensúlyozott bajnokság, az élmezőny bármelyik tagja képes legyőzni a vetélytársait - akár idegenben is. Ez persze jó dolog, kiváló meccseket lehet játszani a hazai bajnokságban is.”

A saját teljesítménye nem érdekli

Vojvoda Dávid, bár pont a komoly különbséggel legyőzött Bakken ellen nem szórta meg magát, azért rendszerint a Szolnok legjobb dobói között szerepel. “Engem soha nem érdekelt, hány pontot dobok egy meccsen. Ha sokat, mégis kikapunk, megette a fene az egészet, úgyhogy maradjunk annyiban, hogy ez egy csapatjáték, ahol mindenkinek megvan a maga szerepe.”

“Az enyém egyébként egy kicsit átalakult mostanában, és igyekszem megfelelni az új kihívásoknak. Azon vagyok, hogy minél több jó passzal találjam meg a csapattársaimat, mert ahogy korábban említettem, most elég sok olyan játékostársam van, aki igazi dobógép.”

 
Forrás: szolnokiolaj.hu
 
Vojvoda nagyon várja a jövő heti Magyar Kupa-fordulót, amikor a negyeddöntőben a Kecskeméttel találkozik a Szolnok. “Ha sikerül továbbjutnunk, és az Alba Fehérvár is legyőzi a Körmendet, akkor összejöhet a bajnoki rangadó visszavágója. Nem titkolom, szeretnék revánsot venni a fehérváriakon a hazai bajnoki vereségért” - tette hozzá a válogatott kosaras.
MOL Sportágak
MOL Csapat