Vojvoda el is várja a Szolnoktól, hogy csoportkörbe jusson

2017. október 05. csütörtök 14:28

A MOL-csapat egyik legfrissebb tagja, a Szolnoki Olaj KK már túl van egy bravúros, igencsak izgalmasra sikerült továbbjutáson a kosárlabda FIBA Europe Cup első selejtezőkörében, de úgy néz ki, a főtáblára jutásért már nem várnak ilyen izgalmak a szolnokiakra, hiszen alaposan elverték a svéd Södertälje Kings csapatát. A csapat kulcsjátékosával, Vojvoda Dáviddal idéztük fel a szerda esti mérkőzést.

“A törökök legyőzésével kerültünk a második körbe, ahol a svéd bajnokság tavalyi ezüstérmese várt ránk. Arra készültünk, hogy komoly előnyt építünk fel a visszavágóra, hiszen a Södertälje papíron gyengébb csapat, mint az első körben a Trabzonspor volt, és végül sikerült magabiztosan nyernünk” - mondta a 86-63-ra megnyert mérkőzés után a 22 pontot termelő bedobó.

“Tisztában vagyunk vele, hogy ez még nem jelent továbbjutást, de megnyugtató az előny. Hasonlóan koncentrált, jó játék kell Svédországban is, ha ott is győzni akarunk, márpedig ez a célunk” - tette hozzá a válogatott játékos.

Magunktól is elvárjuk a csoportkört

Vojvoda elmondta, az elrontott tavalyi szezon miatt csak a negyedik számú európai klubsorozatban indulhatott el a Szolnok, ám ezt nem azt jelenti, hogy az Europe Cupban gyenge csapatok játszanának.”A Szolnok minden évben elindult valamelyik kupában, játszottunk már a Bajnokok Ligájában és az Eurochallenge-ben is, most itt vagyunk, mivel tavaly csak az ötödik helyet szereztük meg a bajnokságban."

Úgy gondolom, a csoportkör elérése jogosan elvárás, és mi is azt várjuk magunktól, hogy bekerüljünk, sőt tovább is jussunk a csoportunkból. Vannak itt erős csapatok, de csalódott lennék, ha legalább a legjobb nyolcig nem jutnánk el” - mondta határozottan Vojvoda.

Idén komoly célokat fogalmazott meg a klub, és Vojvoda is úgy érzi, sikeres éve lehet a Szolnoknak. “Nagyon együtt van most a csapat, égünk a vágytól, hogy bizonyítsuk, a tavalyi szezon csak kisiklás volt. A keretünk alkalmas a bajnoki cím, illetve a Magyar Kupa elhódítására, és ez is a legfőbb célunk. Fontos, hogy jó eredményeket érjünk el a nemzetközi porondon, de a bajnokságban való eredményes szereplés a kulcs ahhoz, hogy jövőre magasabban jegyzett sorozatban mutathassuk meg magunkat” - magyarázta a válogatott bedobó.

 
Vojvodát 2014-ben és 2015-ben is a bajnokság legjobb játékosának választották, de őt kevésbé érdeklik az egyéni díjak. “A személyemnek szóló elismerések csak annyiban érdekelnek, hogy szeretnék továbbra is meghatározó játékosa lenni a Szolnoknak. Ezen kívül csak az számít, hogy győz-e a csapat. Mindegy, ki ellen, melyik sorozatban lépünk pályára, mindig győzni akarunk.”

Mindig benne van, hogy külföldre igazol

Vojvoda nemcsak Szolnokon kulcsjátékos, hanem a válogatottban is, ahol káprázatos játékkal segítette sporttörténeti sikerhez a magyar csapatot. Ilyenkor logikusnak tűnik, hogy sorban állnak a játékosért a külföldi klubok, és Vojvoda sem tagadta, hogy volt iránta érdeklődés. “Velem kapcsolatban minden évben benne van a pakliban, hogy külföldre igazolok, de tavaly egyszerűen nem akartam elmenni, idén pedig hiába volt több helyről érdeklődés, a tárgyalásokig már egyik sem jutott el, mert gyorsan eldöntöttem, hogy Szolnokon maradok. Itt akarok komoly sikereket elérni, ezért dolgozom csapattársaimmal együtt teljes gőzzel.”

A 23 pontos előnyben levő Szolnok október 11-én játssza a Södertälje elleni visszavágót, az első mérkőzés teljes egészében megtekinthető az olajtv.hu jóvoltából.

MOL Sportágak
MOL Csapat