12 gólos thriller után esett ki az EL-ből a Topolya

2020. szeptember 17. csütörtök 23:46

Előbb sima, majd kettős emberhátrányban is két-két gólt kellett lőnie a TSC-nek a román FCSB elleni Európa Liga-selejtezőben, de büntetőkkel végül a bukarestiek mentek tovább.

Európa Liga, 2. selejtezőkör: 
FK TSC Topolya - FCSB (román) 6-7 (1-1, 4-4) - büntetőkkel 
gólszerzők: Milicevic 11., Duronjic 14., Antonic 51., Tomanovic 94., 117., Tumbasevic 106., ill. Coman 25., Man 50., 63., 105., Balaz 93. - öngól,  Petre 108. 
kiállítva: Ponjevic 44., Siladji 103. - mindkettő Topolya 

Egészen elképesztő meccset játszott a Topolya az Európa Liga második selejtezőkörében. A vajdasági csapat gyorsan kétgólos előnybe került, de a Steaua utódcsapata még a szünet előtt szépített, ráadásul az első félidő végén emberhátrányba került a Topolya. 

Ilyen drámát még soha nem láttunk

A dráma a szünet után indult be igazán, az FCSB egyenlítésére egy percen belül válaszolt a TSC, ám a románok emberelőnyüket kihasználva fordítani tudtak. Hiába szerezték meg a vezetést a 93. percben, a Topolya egy perc múlva újra egyenlített, így következhetett a hosszabbítás. A ráadás harmadik percében aztán kettős emberhátrányba kerültek a hazaiak, amit gyorsan kihasznált a román csapat, csakhogy a TSC harmadszor is egy percen belül válaszolt. 

Megint a románokon volt a sor, a 108. percben újra az FCSB-nél volt az előny, de egészen elképesztő bravúrt bemutatva a topolyaiak kettős emberhátrányban is ki tudtak egyenlíteni, így büntetők döntöttek. A 11-esek harmadik körében a hazaiaktól Banjac hibázott, így a hibátlanul rúgó FCSB jutott a következő fordulóba. 

MOL Sportágak
MOL Csapat