A címvédőt is legyőzte, megállíthatatlan a DAC

2018. április 15. vasárnap 10:34

Az éllovas után a bajnoki címvédő is kikapott Dunaszerdahelyen, az óriási formába lendülő DAC egyre biztosabb, hogy európai kuparésztvevő lesz.

Fortuna Liga, rájátszás, 5. forduló
FC DAC 1904 - MŠK Zsolna 3:1 (2:0)
Gól: 27. Bayo, 31. Ljubičić, 68. Králik (öngól), ill. 62. Diaz
Sárga lap: 36. Kalmár, 89. Ljubičić, ill. 66. Jánošík

DAC: Macej - Záhumenský, Šatka, Huk - Davis, Simon, Ljubičić, Koštrna (46. Blackman), Kalmár (64. Herc) - Vida, Bayo (80. Černák)

A felsőházi rájátszást óriási formában kezdő DAC továbbra sem lassít: a bajnoki címvédő Zsolnát is legyőzte, és ezzel tartja második helyét a Fortuna Ligában. Mivel a legutóbbi fordulóban a Slovan hazai pályán kapott ki, a DAC már négy ponttal vezet a pozsonyiak előtt, és egyre biztosabb, hogy jövőre európai kupameccseket játszanak majd a MOL Arénában.

Fontos hozzátennünk, hogy a DAC-nél a szezon előtt az első hatba, azaz a felsőházba kerülést fogalmazták meg célként, most pedig az a helyzet, hogy mindössze hat pontra van tőlük a listavezető Trnava, amelyet múlt héten legyőztek.

 

"Fekszik nekünk a Zsolna játéka, sokkal eredményesebben tudunk ellenük játszani, mint például a Sároseperjes ellen, akiknek még csak gólt sem rúgtunk. Ma is szívvel és szervezetten játszottunk, a győzelmünk megérdemelt. Szép, de korántsem egyszerű összecsapáson vagyunk túl, melyet végül a harmadik gól döntött el. Természetesen jól esik a szurkolók elismerése, de az érdem elsősorban a játékosoké, nem az enyém. Ugyanúgy köszönet illeti ismét a szurkolóinkat, akikkel a hátunk mögött mindig úgy érezzük, mintha tizenketten lennénk a pályán" - mondta Marco Rossi a klub honlapjának.

MOL Sportágak
MOL Csapat