Kalmár Zsolt feltüzelve várja a DAC európai kalandját

2018. július 12. csütörtök 11:18

Története 11. európai kupameccsére készül a Fortuna Liga 3. helyén végzett FC DAC, amely az Európa Liga első selejtezőkörében a Dinamo Tbiliszit fogadja.

A hazai mérkőzés lesz a dunaszerdahelyi búcsútalálkozója Marco Rossi mesternek, aki a magyar válogatott irányítását veszi át, miután letudta a visszavágót a grúzok ellen. Egy másik fontos változás az óhazából nézve, hogy a korábbi magyar válogatott középpályás, Kalmár Zsolt immár nem kölcsönjátékos, hanem a klub alkalmazottja, hiszen a DAC megvette a RB Leipzigtől. 

 
Forrás: fcdac.sk
 
"Nagyon örülök neki, hogy az FC DAC játékosa lehetek, és lezárult ez a kölcsönidőszak. Itt már ismernek, tudják, mire vagyok képes, és én is nagyon jól érzem magam a klubnál.

Jó szezont zártam tavaly, bízom benne, hogy a következő még jobb lesz - mondta a MOL-csapatnak Kalmár a mérkőzés előtt. A Lipcséből érkezett Kalmár három évre írt alá Dunaszerdahelyre. 

Változott a csapat

A DAC átment néhány változáson a nyári szünetben. A 2017/18-as szezon után Zsivkovics, Simon Pambou, Kontár és Kwin távozott a DAC-tól. A csapatban több új arc is található: a Sároseperjesről érkezett kapus, Slančík, a Nagymihálytól átigazolt védő, Šimčák, a Vasast elhagyó középpályás, Vida Máté és az ukrán Odesszából érkező csatár, Tretiakov - olvasható a klub honlapján.

Az Európa-liga 1. selejtezőkörében megrendezett FC DAC 1904 – FC Dinamo Tbiliszi párharc első mérkőzése holnap 21:00 órakor kezdődik. A visszavágót pontosan egy hét múlva rendezik a grúz fővárosban: július 19-én, csütörtökön, közép-európai idő szerint 19:00 órai kezdettel.

Az ellenfél már játékba lendült

"Nagyon nehéz meccsre számítok, elsősorban azért, mert az ellenfelünk már játékban van, hiszen már megy a grúz bajnokság."Ennek ellenére úgy gondolom, sikerült alaposan feltérképezni az ellenfelet, ismerjük őket, tudjuk, mik az erősségeik és a gyengéik. Felkészültünk a Dinamóból, magabiztosan várjuk a meccset - mondta Kalmár. 

"Természetesen hátrány, hogy a szlovák bajnokság még nem megy, de az edzőmeccseken már mutattuk, hogy jó formában vagyunk. A nyári felkészülés rövid volt, de már most megvan bennünk az a labdaéhség, ami akár egy kis pluszt is adhat nekünk a Dinamo ellen."

 
"A Dinamo agresszív futballt játszik, úgyhogy nekünk is sok párharcra kell felkészülnünk. Kemények, de van néhány nagyon ügyes játékosuk, őket mindenképpen ki kell vennünk a játékból. Ez lesz az egyik legfontosabb feladatunk."
 
"Nem zavar be, hogy ez lesz Marco Rossi utolsó két meccse, inkább feltüzel minket a lehetőség, hogy egy komoly sikerrel köszönjünk el egymástól. Gondot nem okoz, hogy tudjuk, távozik az edző, csak a továbbjutás lebeg a szemünk előtt" - tette hozzá Kalmár. 

A párharc győztese a 2. selejtezőkörben a Derry City-Dinamo Minszk párosítás továbbjutójával találkozik.

MOL Sportágak
MOL Csapat