A Honvéd legyőzésével megerősítette 4. helyét a Vidi

2022. május 03. kedd 20:43

A MOL Fehérvár FC legyőzte a Budapest Honvédot az OTP Bank Liga 31. fordulójának kedd esti mérkőzésén, így megerősítette negyedik helyét a tabellán.

OTP Bank Liga, 31. forduló:
MOL Fehérvár FC-Budapest Honvéd FC 2-0 (2-0)
MOL Aréna Sóstó, 2527 néző, v.: Berke
gólszerzők: Dárdai P. (25.), Kodro (45+1.)
sárga lap: Zulj (6.), illetve Lukic (68.), Zsótér (77.)

MOL Fehérvár FC: Kovács D. - Nego (Bese B., 91.), Rus, Stopira, Sabanov, Heister - Rúben Pinto (Alef, 87.), Zulj - Kodro, Nikolics (Petrjak, 80.), Dárdai P. (Bamgboye, 80.)

Budapest Honvéd: Tujvel - Doka, Petkovic, Batik, Klemenz, Tamás K. - Pantelic (Bőle, 82.), Nagy G. (Hidi, 75.) - Jonsson (Zsótér, 60.), Traoré (Drazic, 82.), Machach (N. Lukic, 60.)

A kiesés elől menekülő Honvéd lépett fel támadólag a meccs elején, lehetőségeit azonban elhibázta. A Fehérvár nehezen találta az utat a vendégkapuig, de a 25. percben egy formás támadás végén Dárdai Pál megszerezte a vezetést. Az egyenlítés érdekében újra rákapcsoltak a fővárosiak és Jonsson révén felső lécig is eljutottak. Ami nem jött össze az egyik oldalon, az sikerült a másikon: a hosszabbításban Kodro megduplázta a fehérvári előnyt.

Fordulást követően tovább próbálkozott a Honvéd, de Traoré minden helyzetet kihagyott, így a hazaiak magabiztosan őrizték meg előnyüket a találkozó lefújásáig. A Fehérvárnak ez volt sorozatban a hetedik veretlenül megvívott bajnoki meccse, míg a fővárosiak hat kör óta nyeretlenek.

MOL Sportágak
MOL Csapat