A magyar csatár élvezi a topolyai víg napokat

2024. február 19. hétfő 09:21

Sós Bence pályafutása legjobb döntésének tartja, hogy a Topolyához szerződött, és nem csak azért, mert a vajdasági magyar klub éppen történelmi magasságokban szárnyal.

Egy klubváltás, kivált ha külföldre szerződik egy játékos, mindig kockázatos dolog, hiszen ismeretlen környezet, más futballkultúra várja a légióst, akinek adott esetben még a család beilleszkedése is gondot okozhat. Örömmel jelentjük, a nyáron a Topolyai SC-hez igazoló Sós Bence esetében szó sincs problémákról.

“Pályafutásom legjobb döntése volt a TSC-hez szerződni” - mondta boldogan a múlt hétvégén első topolyai gólját is megszerző játékos a MOL Csapatnak. “Volt benne kockázat, de minden a lehető legjobban alakul, egy nagyszerű, befogadó közösség tagjai lettünk a családommal, minden percét élvezzük a Vajdaságban eltöltött időnek.”

Szintlépés ez a javából

A támadó, bár megfordult jó néhány NB I-es csapatban, a Debrecenhez kötődik leginkább, hiszen hosszú időt töltött el a Lokinál, és bár a hajdúságiaknak sincs éppen rossz szezonjuk, azt Sós sem tagadja, hogy komoly szintlépés volt számára a topolyai szerződés.

“Tizenhárom évet játszottam a Debrecenben, mindig különleges helye lesz a szívemben a Lokinak, de nyáron a menedzserem említette a topolyai lehetőséget, akiket figyelemmel követtem, és tudtam róluk, hogy minimum Európa Liga-csoportkörben fognak szerepelni. Ez szakmailag mindenképpen előrelépést jelentett számomra.”

“Mindent elmond a klub tulajdonosáról, Zsemberi Jánosról, hogy személyesen vezetett körbe a stadionban még a végső megegyezésünk előtt. Lenyűgözött, ahogy a klubról, az akadámiáról és a célokról beszélt, és Palágyi Szabolcs vezérigazgatóval is jó hangulatú, baráti beszélgetéseket folytattam. Azt gondolom, ahogy ők vezetik ezt a klubot, az példaértékű, és ez látszik is mind az eredményeken, mind a pályán kívül.”

“Sokszor megkaptam a kérdés, hogy a szerb bajnokság-e az erősebb, vagy a magyar, de mindig ugyanazt mondom: egészen más a kettő, nem is igazán lehet összehasonlítani, mindenesetre a koefficienst elnézve a szerbek előttünk járnak."Ezt pont csapatom, a Topolya bizonyítja, hiszen a tavalyi ezüstérmével a BL-selejtezőben indulhatott, és végül az Európa Liga csoportkörében játszotta végig az őszt.”

A hódmezővásárhelyi születésű játékos elmondta, elképesztő élmény volt számára, hogy olyan csapatokkal viaskodhatott az európai porondon, mint a West Ham United, a Freiburg vagy éppen a Ferencváros jelenlegi KL-ellenfele, az Olympiakosz, és ezen mit sem változtat, hogy a Topolya végül nem tudta tavaszig nyújtani első európai kalandját.

“Pontot szereztünk az Olympiakosz ellen és az utolsó fordulóban még volt esélyünk, hogy a Konferencia Ligában folytassuk, ráadásul menet közben olyan dolgok is történtek, mint hogy a 60. percben még 1-0-ra vezettünk a tavalyi KL-győztes West Ham otthonában."Szóval nem volt ez rossz első európai főtáblának, de Topolyan mindenki úgy gondolja, hogy ez valaminek a kezdete, nem a kifutása” - mondta magabiztosan Sós.

Pont olyan, amilyennek kívülről látszik

Napjaink topfutballjában ritkaság, hogy egy aprócska település csapata versenyre kel a gigászokkal, ám Topolyán mégis valóra váltják a csodát. A magyar közösség csapata összetartó, jó közösséget alkot, a klub vezetése pedig sokkal ambíciózusabb, mint amit az ember egy ilyen kis klubtól várna. És milyen igaza van!

“Szerbia egyik legjobb klubjának a játékosa vagyok” - jelentette ki büszkén Sós. “Kevés olyan tudatosan építkező klubot láttam pályafutásom során, mint a TSC, és külön tisztelet jár a vezetőségnek azért, mert még az olyan pillanatokban is a felfelé vezető utat kémlelik, amikor mások már elégedetten hátradőltek volna. Itt erről szó sincs, pedig hát egy szerbiai második hely azt is jelenti, hogy a Zvezdát vagy a Partizant maga mögé utasította a klub.”

“Persze mindenki tisztában van azzal, hogy a bravúros szereplés nem lehet elvárás, de célként nagyon is megtartható. Jelenleg a harmadik helyen állunk, nagyjából ugyanolyan távolságra van tőlünk a második Crvena Zvezda, mint a negyedik Cukaricki,"mi viszont annak ellenére sem hátrafele nézegetünk, hogy a harmadik hely is nagyon szép eredmény lenne a csapattól.”

“De hát mi mást is tehetnénk, ha egyszer mi vesszük el a Partizan veretlenségét (nem is akárhogyan, hiszen 4-0-ra győztük le a belgrádiakat), a Crvena Zvezdától pedig nagyon komoly teljesítményt nyújtva raboltunk pontot. Aki ilyen eredményeket tud felmutatni, az nyilván felfele nézeget, nem lefelé” - mondta széles mosollyal a magyar támadó.

Sós hozzátette, ugyanilyen jó véleménnyel lett volna a TSC-ről, ha két héttel korábban, még első topolyai gólja előtt kérdezzük, és ez nagy szó, hiszen a játékos még a beszoktató időszakában van, nem számít állandó kezdőnek.

“Az edző és a játékostársak is gyorsan befogadtak, éreztetik velem, hogy fontos tagja vagyok a csapatnak, és ez sok erőt ad. "Jól edzek, mindent beleadok és erős vágy dolgozik bennem, hogy segítsem a csapatot. Jó játékkal, gólokkal akarom meghálálni, hogy itt lehetek, mert még egyszer szeretném leszögezni: még soha, egyik csapatomnál sem éreztem ilyen jól magam” - tette hozzá a csatár

MOL Sportágak
MOL Csapat