A MOL Aréna Sóstóban kezdi meg a bajnoki idényt a Fehérvár

2019. augusztus 04. vasárnap 13:53

A MOL Fehérvár FC vasárnap saját pályáján, a MOL Aréna Sóstóban fogadhatja az újonc Kaposvári Rákóczit az OTP Bank Liga nyitófordulójában.

Vélhetően nem a legjobb hangulatban várja az NBI. rajtját a MOL Fehérvár, hiszen a Magyar Kupa-győztest óriási meglepetésre kiejtette az Európa Ligából a liechtensteini FC Vaduz. A fehérváriak tavaly óriási EL-menetelést produkáltak, idén azonban csak a bajnokságra kell koncentrálniuk ősszel, ami egyrészt könnyebbség, másrészt természetesen komoly csalódás.

A bajnoki rajt ennek ellenére, sőt az események hatására még inkább fontos1sá vált, hiszen a bajnoki versenyfutásban nem engedheti meg magának a fehérvári csapat, hogy benne maradjon az európai pofon. A nyitófordulóban az egyik feljutó, a Kaposvári Rákóczi lesz Marko Nikolic csapatának ellenfele, ráadásul szó szerint hazai pályán.

 
„Akárcsak tavaly és tavalyelőtt, idén is az egyik újonc csapat ellen kezdjük a bajnokságot. Amellett, hogy alapesetben sem szabad lebecsülni egyik feljutót sem, ilyenkor talán még egy kis extra motiváció is ott van mindenkiben az ellenfélnél, hogy megmutassa, itt van a helye az első osztályban."

Az, hogy a Kaposvár két év alatt két osztályt lépett előre, nem a véletlen műve, természetesen ugyanúgy beszereztük róluk az információkat és felkészítettük a csapatot belőlük, ahogyan bármelyik másik ellenfelünknél tesszük ezt. "A csütörtöki vereség kétségtelenül nagy kudarc volt, de ma este mindenki azon lesz a pályán és azon kívül is, hogy három ponttal kezdjük a 2019/2020-as szezont!” - mondta Marko Nikolic, a MOL Fehérvár vezetőedzője. 

Visszatér a MOL Aréna Sóstóba a Fehérvár

A székesfehérvári klub honlapjának tájékoztatása szerint a városi önkormányzattól és a szakhatóságoktól olyan írásos biztosítékokat kaptak, amelyek alapján rendezhetnek labdarúgó-mérkőzéseket. Hétfőn a Magyar Labdarúgó Szövetség illetékesei hitelesítették a pályát, és megerősítették, hogy a létesítmény alkalmas meccsek lebonyolítására. A bajnoki összecsapás 18 órakor kezdődik.

 
A székesfehérvári önkormányzat június végén jelentette be: a város tulajdonában lévő MOL Aréna Sóstó ivóvízhálózatának szokásos rutinellenőrzéskor annak egy részében baktérium (Pseudomonas aeruginosa) jelenlétét mutatták ki a mérések. Mivel a főépületben található öltözőblokkok nem voltak rendeltetésszerűen használhatóak, a kockázatmentes működés nem volt biztosított a sportolók, a szakmai stábok, a játékvezetők és a mérkőzés szervezésében résztvevő egyéb szereplők részére.
MOL Sportágak
MOL Csapat