A MOL Vidi vette el a Paks hazai veretlenségét

2018. november 03. szombat 20:37

A címvédő MOL Vidi FC négygólos győzelmet aratott szombaton a Paks vendégeként az OTP Bank Liga 13. fordulójában.

OTP Bank Liga, 13. forduló:
Paksi FC-MOL Vidi FC 0-4 (0-3)
Paks, 1269 néző, v.: Kassai
gólszerzők: Pátkai (17., 55.), Nego (27.), Hodzic (34.)
sárga lap: Hahn (38.), Fejes (80.), Papp K. (84.), illetve Huszti (2.), Fiola (25.), Vinícius (72.), Pátkai (83.)

Paksi FC: Rácz - Kulcsár D., Fejes, Gévay, Báló - Papp K., Haraszti, Kecskés (Egerszegi, 79.) - Bertus, Hahn (Simon A., 78.), Remili (Bartha, 51.)

MOL Vidi FC: Kovácsik - Fiola (Hangya, 81.), Juhász, Vinícius, Stopira - Nego, Nikolov, Pátkai - Milanov (Berecz, 76.), Hodzic, Huszti (Kovács I., 61.)

Kissé álmosan kezdődött a mérkőzés, a Vidi ugyan enyhe mezőnyfölényben futballozott, de ez helyzetekben nem nyilvánult meg. Ennek ellenére Pátkai okos lövésével a székesfehérváriak előnybe kerültek bő negyedórát követően. A bekapott gól után átvette az irányítást a hazai együttes, de a befejezések nem sikerültek, így egyenlítés helyett a Vidi duplázta meg előnyét egy hatalmas védelmi hibát kihasználva. A paksiak annyira megzavarodtak a második találattól, hogy újabb hiba után a Vidi szinte el is döntötte a három pont sorsát már a szünet előtt.

A folytatásban a bajnokcsapat játszott veszélyesebben, a Paks teljesen kedvetlennek tűnt az első játékrészben összeszedett jelentős hátránytól. Csak idő kérdése volt, mikor talál ismét kapuba a Vidi, ezt végül Pátkai tette meg. A hátralévő időben is sok helyzete és veszélyes támadása volt a vendégeknek, egy ízben a kapufa mentette meg a hazaiakat a még nagyobb különbségű vereségtől, de a Vidi így is magabiztos és fölényes győzelmet aratott.

MOL Sportágak
MOL Csapat