A parádé elmaradt, de továbbjutott a MOL Fehérvár

2020. szeptember 17. csütörtök 21:24

A Fehérvár FC továbbjutott a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének második fordulójából, miután csütörtökön 1-0-ra nyert a máltai Hibernians vendégeként.

Európa-liga-selejtező, 2. forduló:
Hibernians (máltai)-MOL Fehérvár FC 0-1 (0-0)
Ta' Qali, zárt kapus, v.: Ivajlo Sztojanov (bolgár)
gólszerző: Nikolov (61.)
kiállítva: Shodiya (93.)
sárga lap: Almeida (66.), J. Grech (94.) illetve Kovácsik (77.), Evandro (92.), Stopira (93.)

Hibernians: Cremona - Agíus, Almeida, Apap - Z. Grech (Winchester, 64.), Shodiya, J. Grech, Attard (Vella, 82.), Artiles - Teixeira (Uzeh, 74.), Degabriele

MOL Fehérvár FC: Kovácsik - Bolla, Musliu, Stopira, Fiola - Alef (Pátkai, 51.) - Nego, Nikolov, Houri, Petrjak (Evandro, 82.) - Zivzivadze (Nikolics, 88.)

Nagy fölényben, a labdát sokat birtokolva futballozta végig az első félidőt a magyar bajnoki ezüstérmes és a helyzetei is megvoltak, de visszatért a csapatot a szezon eleje óta sújtó gond, és nem tudott élni velük.

A szünet után sem változott a játék képe, sőt, a fehérváriak még nagyobb nyomás alá helyezték riválisukat és végül egy szöglet után a 61. percben megérdemelten szereztek vezetést. Nem sokkal később Petrjak dönthette volna el a párharcot, de hatalmas lehetőséget rontott el. A hajrában ugyan próbálkozott a máltai együttes, amelynek az utolsó percekben többször volt esélye egyenlíteni, de csak kapufáig jutott.

A végeredmény pont úgy alakult, ahogy Pátkai Máté a MOL Csapatnak megjósolta a meccs előtt: 

A pályán vághat vissza a sportszerűtlenségért a Vidi

Leszögezhetjük, hogy nem a legideálisabb körülmények között készült a Hibernians FC elleni Európa Liga-selejtezőre a MOL Fehérvár stábja. Először kiderült, hogy koronavírus-fertőzött van a stábban - szerencsére a játékosok között mindenki egészséges -, Márton Gábornak pedig "kétes" eredményt hozott a tesztje, ám az UEFA szigorú szabályai miatt ez is azt jelentette, hogy nem utazhat a csapatával Máltára.

Márton Gábor együttese a jövő heti következő körben a svájci Servette vagy a francia Reims csapatával játszik. A főtáblára jutáshoz még két párharcot kell nyerni.

MOL Sportágak
MOL Csapat