A sok hiba mellett pozitívumokat is látott Marco Rossi

2018. szeptember 09. vasárnap 10:37

Marco Rossi a vereség miatt csalódott, de látott pozitív jeleket is a csapata játékában a Finnországban elszenvedett vereség során. Kedden már jönnek a görögök.

"Természetesen mint minden magyar, különösképpen azok a szurkolók, akik elkísérték a csapatot, csalódottak vagyunk" - kezdte az értékelését Marco Rossi a Finnországban elveszített Nemzetek Ligája-mérkőzés után. "Nagyon szerettük volna győzelemmel kezdeni a sorozatot, az első tizenöt percben két labdát is elveszítettünk a pálya közepén, az egyikből gólt is kaptunk. Mit sem ér az a sok helyzet, ha a befejezéseknél pontatlanok vagyunk - dohogott az olasz szakember.

 
Fotó: mlsz.hu
 
Újságírói kérdésre válaszolva Rossi kiemelte, mindenképpen fejlődni kell a labda járatásában és a széleken vezetett támadásokban, hiszen a középpályáról felívelt labdák nem működőképesek. Ebben teljesen igaza van a kapitánynak, hiszen a rengeteg beadás, felívelés közül gyakorlatilag egy (a MOL Vidi támadója, Kovács István által Szalaihoz tett) labdából alakult ki komoly helyzet.

Nem a rendszer okozta a hibákat

A kapitány elmondta, korábbi csapatainál a háromvédős rendszert favorizálta, azonban ennek a begyakorlásához sokkal több időre van szükség, mint az a néhány nap, amelyet eddig a válogatottal dolgozhatott. Ugyanakkor hangsúlyozta: a keretben szereplők többsége négyvédős rendszerben futballozik a klubjában, ráadásul azok a hibák, amelyeket elkövettek, nem a taktikai rendszerhez kapcsolódnak.

 
Fotó: mlsz.hu
 
Marco Rossi kiemelte, nem szabad ezt a mérkőzést "teljes egészében a kukába dobni", ugyanis számos pozitívumot látott a pályán, melyeket meg kell tartani a görögök elleni keddi összecsapásra.

A csapat küzdött, hajtott, mindenki odatette magát, de van úgy az életben, hogy az ember elveszít egy-egy harcot. Ilyenkor alázatos és kemény munkával kell továbbmenni - mondta a szakember, és hozzátette: a statisztika is kifejezetten pozitív dolgokat mutatott, persze ezzel a futballban nem mindig lehet meccset nyerni.

A magyarok kedden a görögök ellen folytatják szereplésüket a sorozatban, a Groupama Arénában 20.45 órakor kezdődő mérkőzést zárt kapuk mögött rendezik az Európai Labdarúgó Szövetség büntetése miatt, amelyet még a románok elleni 2015-ös Európa-bajnoki selejtezőn történtek miatt szabott ki.

A Nemzetek Ligájában négy Európa-bajnoki helyet is meg lehet szerezni. Alapesetben minden osztályban a csoportgyőztesek 2020 márciusában megmérkőznek az indulási jogért, valójában viszont azok a csapatok szerepelnek majd a rájátszásokban, amelyek az adott osztályban a legelőkelőbb helyen zártak, de a 2019 őszén záruló hagyományos Eb-selejtezők során lemaradtak a részvételt garantáló első és második helyekről.

MOL Sportágak
MOL Csapat