A végére csak felküzdötte magát a dobogóra a DAC

2024. május 12. vasárnap 17:04

A Trnava kulcsfontosságú legyőzése után az utolsó fordulóban hatalmas dráma bontakozik ki a szlovák bajnokság dobogóért küzdő csapatai között.

Niké Liga, felsőházi rájátszás, 9. forduló
DAC 1904 - FC Spartak Trnava 1:0 (0:0)
MOL Aréna, Dunaszerdahely, 8760 néző
Gólszerző: 52. Yapi
Sárga lap: 7. Vitális, 31. Kacharaba, 92. Popović, ill. 24. Prisztács (edzőasszisztens), 44. Zeljković, 78. Štetina

DAC 1904: Popović - Andzouana (K), Csinger, Kacharaba, Brunetti, Mendez (46. Yapi) - Herc (65. Kharatin), Dimun, Vitális - Trusa (92. Goure), Koné (46. Redzic)

A DAC jelenleg a második helyen áll holtversenyben a Zilinával, egy ponttal a Trnava előtt. Az utolsó fordulóban pont előbbihez utazik a csallóközi csapat, a három csapatból egy lecsúszik a dobogóról, és így a nemzetközi kupáról. 

"Ismét köszönetet mondok a játékosaimnak" - kezdte a lefújás után Xisco Munoz, a DAC edzője. "Ilyen teljesítményt szeretnénk látni és azt, hogy harcoljanak az utolsó percig. Az utóbbi időszakban hazai pályán igazán erősek voltunk, de nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy az elmúlt három hónapban milyen nyomás alatt játszottunk."Nincs más hátra, mint száz százalékban az utolsó fordulóra összpontosítani. Az előttünk álló héten minden részletében erre a meccsre fogunk koncentrálni, hogy valóra tudjuk váltani az álmunkat. "A maiért gratulálok a csapatnak, és köszönöm a szurkolóknak a buzdítást, fantasztikus hangulatot teremtettek. Sokkal könnyebb az ilyen nehéz rangadókon játszanunk, ha ilyen támogatást kapunk a lelátóról.”

MOL Sportágak
MOL Csapat