A Vidi sportigazgatóját most csak a BL-sorsolás érdekelte

2018. augusztus 06. hétfő 16:12

A MOL Vidi FC a BL-ben a Celtic-AEK továbbjutójával találkozhat a csoportkörbe jutásért, az EL-sorsoláson azonban peches volt, de Kovács Zoltán szerint ez most nem fontos.

Elkészítették a Bajnokok Ligája, illetve az Európa Liga selejtezőinek utolsó párosításait is, a sorsoláson az utolsóként állva maradt magyar csapat, a MOL Vidi FC már biztos volt, hogy nem kaphat könnyű ellenfelet, és végül ez így is lett. Ha a svéd Malmöt kiüti a magyar bajnok, akkor a skót Celtic és a görög AEK Athén párharcának továbbjutójával találkozik a BL-csoportkörért.

Ha a Vidi kiesik, az Európa Ligában - szintén a csoportkörért - a dán FC Midtjylland és a walesi The New Saints FC párharcának továbbjutójával találkozik. A BL-sorsolásnál szinte mindegy volt, ki jön ellenfélnek, az EL-ben azonban jöhetett volna sokkal könnyebb ellenfél is, Kovács Zoltán sportigazgató azonban leszögezte, egyelőre nem érdekli az Európa Liga.

Jelenleg a Bajnokok Ligájában szereplünk, és a BL-lel tervezünk a továbbiakban is - mondta magabiztosan Kovács, akit már Malmöben értünk utol a sorsolás után. "Engem, és ahogy látom, a játékosokat is csak a Malmö érdekli, száz százalékig a svédekre koncentrálunk, és most eszünkbe sem jut sem a Celtic, sem az AEK, pláne nem a Midjylland."

Egészen más kávéház

"Most érezzük csak igazán, mekkora a különbség a két sorozat között. Erős sorozat az EL, ott is vannak egészen kiváló csapatok, de a Bajnokok Ligájában csak azok vannak. Abban bízom, hogy folytatódik a BL-kalandunk, és tovább álmodhatunk. Szerényen, alázatosan, de mindent beleadva készülünk a Malmö ellen."

 
Forrás: vidi.hu
 
Kovács szerint azt előre lehetett tudni, hogy bravúrok egész során át vezet az út a BL-csoportkörbe, és bár egyen már túl van a MOL Vidi, senki nem dől hátra. "A harmadik körben vagyunk, ez már óriási eredmény egy magyar klubtól, de nem laktunk jól, megyünk tovább előre. Az esélyekről legyen elég annyi, hogy a Ludogorec személyében is talán a legnehezebb ellenfelet húzták mellénk (a koefficiensek alapján biztosan), mégis mi jutottunk tovább.

"Ugyanazt a harcos, szervezette játékot várom a csapattól, ami a bolgárok ellen mutattunk - hazai pályán. A Razgradban látottakkal nem voltam teljesen elégedett, hazai pályán viszont kiváló teljesítményt nyújtottunk, és Svédországban is erre lesz szükségünk, hogy jó eredménnyel térhessünk haza. A Malmö jó csapat, ők is meglepetést okozva jutottak tovább, de meggyőződésem, hogy fel vagyunk készülve a párharcra. Optimistán várom az első meccset" - tette hozzá Kovács.

Csupa sztárcsapat az étlapon

"Gyerekkorom óta sportolok, úgyhogy utálom a ha-val kezdődő mondatokat. Az előttünk álló feladatra koncentrálunk, hogy aztán a következő körben megütközhessünk a Celtic-kel, vagy az AEK-kel. Azt mondom, tulajdonképpen teljesen mindegy volt, milyen csapatot sorsolnak mellénk, hiszen itt már csak sztárcsapatok vannak, de hát a BL-csoportkört nem adják ingyen."

Az Európa Ligával Kovács annyira nem kívánt foglalkozni, hogy nem is kommentálta a sorsolást. "Ez nem holmi babona, vagy ilyesmi, egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak, hogy bármilyen szinten megosszuk a figyelmünket. Majd ráérünk az EL-selejtezővel foglalkozni, ha ott kell helytállnunk, de hangsúlyozom: mi a BL-t tekintjük elsődleges célnak" - tette hozzá a sportigazgató.

MOL Sportágak
MOL Csapat