Az elmúlt másfél év legjeiről kérdeztük Marco Rossit

2020. január 07. kedd 09:19

Legjobb meccs és legrosszabb meccs. Kedvenc gól, és egy játékos, aki mindig álljon rendelkezésre. Ilyesmikkel zaklattuk a szövetségi kapitányt másfél évvel kinevezése után.

Marco Rossi egyből a mély vízbe ugrott a magyar válogatottnál, hiszen barátságos és felkészülési meccsek nélkül kellett egyből tétmeccset játszania a csapattal, ennek ellenére a két vele letudott sorozatban (Nemzetek Ligája, Európa-bajnoki selejtezők) fejlődött a magyar válogatott játéka. 

Az olasz szakembert - akivel még mindig kijuthatunk az Eb-re a remek NL-szerepléssel - az elmúlt másfél év legjeiről kérdeztük mind pozitív, mind negatív értelemben. A beszélgetésnek a Carlton Ritz hotel volt a helyszíne, ahonnan pont rá lehetett látni a bazilikára. A kötetlen beszélgetés egy pontján jeleztük Rossinak, hogy ha kijutunk az Eb-re, talán az ő szobra is felkerül a bazilika homlokzatára, mire a kapitány csak annyit mondott: 

Inkább hallja meg az imáinkat az összes szent, akinek a szobra már most ott van. Előrébb leszünk, mintha én is felkerülnék - mondta nevetve Rossi. 

 Köszönet az MLSZ kommunikációs osztályán a videó létrejöttében nyújtott segítségükért. 

MOL Sportágak
MOL Csapat