Az elrontott hajrá ellenére jó ősze volt a Vidinek

2017. december 28. csütörtök 19:10

A rengeteg lejátszott meccs beszedte a sarcát a hajrában, de Kovács Zoltán sportigazgató szerint így is jól sikerült a fehérváriak ősze.

A Videoton az őszi idény nagy részében magabiztosan futballozva vezette az NBI. tabelláját, ám az utolsó fordulókhoz érve mintha kicsit elfogyott volna a lendület. Az utolsó fordulókban nemcsak becsúszott két vereség, de a Magyar Kupából kiesett. A klub sportigazgatójával, Kovács Zoltánnal kutattuk az okokat.

“Összességében azt mondanám, jó őszünk volt, de az utolsó 10 napot azért szívesen elfelejteném. Nagyon elfáradtunk az ősz végére, elsősorban mentálisan, ami nem is csoda, hiszen öt meccsel többet játszottunk, mint a második legtöbb mérkőzést teljesítő csapat” - magyarázta Kovács, majd hozzátette, a Vidi számára nagyon korán, alig egy hónappal az előző szezon vége után már meg is kezdődött az idei idény.

November 25-én a Vidi magabiztosan vezette az NBI.-et, a Paks legyőzése után senki nem gondolta, hogy már nem nyer több mérkőzést 2017-ben a fehérvári csapat. A Vác elleni kupakiesés (zsinórban másodszor bukott el alacsonyabb osztályú csapat ellen a Vidi) után jött a bajnoki rangadó, ahol a Ferencváros 3-1-re győzte le Juhászékat, és az utolsó fordulóban Szombathelyen is kikapott a Vidi.

 
“A Fradi elleni mérkőzésen jött ki a leginkább, hogy mentálisan nem vagyunk rendben. Az első félidő úgy, ahogy van borzasztó volt, így már hiába jöttünk fel a másodikban, sajnos nem sikerült legalább a döntetlent elérnünk” - mondta Kovács.

Most van idő fújni egyet

“Ha jól sikerült volna az ősz vége, akkor sem lett volna okunk hátradőlni, hiszen nagy versenyfutás várható tavasszal a bajnoki címért. Így meg, hogy a végét elrontottuk, aztán végképp nincs miért megnyugodnunk. Kell is majd az a düh, ami most a játékosokban dolgozik, mert ez majd erőt, hogy tavasszal elérjük a céljainkat.”

 
Kovács hozzátette, a Videotonnak elég bő a kerete ahhoz, hogy megoldja az ősz végén előjött problémákat, de azért “ilyenkor derül ki, ki az, akire minden körülmények között lehet számítani, és kinek kell még jócskán fejlődnie, ami a kiegyensúlyozottságot illeti.”
 
A sportigazgató szerint a keret megerősítése sem áll meg, a télen várható néhány érkező. “Elsősorban a keret mélyítése a cél, de nem a padra akarunk játékosokat hozni. Olyan futballistákat szeretnénk igazolni, akik adott esetben a kezdőben is megállják a helyüket, és komoly harcra késztetik a mostani kezdőnk tagjait. Az ilyesmi csak jót tehet egy csapatnak.”

Mi változott tavaly óta?

A Vidi tavaly az utolsó fordulóban elbukta a bajnoki címet a Honvéddal szemben, ám azóta nagyon sok minden történt Fehérváron. Marko Nikolic érkezésével Kovács szerint is több pozitív változás állt be a klubnál.

“Volt néhány váratlan eredmény, de azért az leszögezhető, hogy sokkal kiegyensúlyozottabbak vagyunk. Úgy érzem, abban is előreléptünk, hogy próbálunk dominánsabban futballozni, a csapatunk mindig igyekszik ráerőltetni az akaratát az ellenfélre. Természetesen annyira rövid volt a felkészülés, hogy kellett egy kis idő, mire minden leülepszik, de már néhány hét közös munka után mutatott remek dolgokat a csapat.”

 
Kovács szerint az ősz csúcspontja a Bordeaux kiejtése volt (“Nem is biztos, hogy csak a hazai meccs, hiszen Bordeaux-ban is kiválóan játszottunk”), de elégedett volt a debreceni győzelemmel, illetve a Fradi elleni hazai meccsel is.

“Mindenki tisztában van vele, milyen kemény feladatok várnak ránk tavasszal, és most nem is csak a magyar bajnokságra gondolok. A magyar csapatok számára ugyanis nem sokkal a bajnokság vége után elkezdődik az európai kupaszezon, és a Videotonnak 2018-ban már a nemzetközi kupákban is eredményeket kell felmutatnia” - tette hozzá Kovács.

MOL Sportágak
MOL Csapat