Az év meccsét játssza a Fradival a Videoton FC

2018. május 05. szombat 12:29

Az OTP Bank Liga csúcsrangadóján a Ferencvárost fogadja a Videoton, a MOL-csapat a helyszínen próbálja majd kiszurkolni a Vidi győzelmét. Beharang.

Nem túlzás kijelenteni, hogy sorsdöntő mérkőzés vár a Videotonra az OTP Bank Liga. Ennél izgalmasabban nehezen alakulhatna a magyar bajnokság, hiszen a Vidi és a Fradi egész tavasszal előzgetik egymást, így hiába lesz még a rangadó után négy forduló hátra a szezonból, annyi leszögezhető, hogy komoly előnybe kerül a szombat esti mérkőzés győztese.

Az őszi szezon végén becsúszott két vereség miatt a Vidi elveszítette első helyét, aztán az időjárás miatt elmaradt, Honvéd elleni mérkőzés miatt nem lehetett pontosan látni a tabellán, de a tavaszi szezon közepén a fehérváriak nemcsak sikerrel pótolták a kispesti bajnokit, de egy héttel később a Fradi botlását kihasználva a vezetést is átvették a tabellán.

Úgy nézett ki, a rangadót is a Vidi várja majd előnyből, ám a paksi bajnokin nem jött ki a lépés, így vereség lett a vége, a Fradi pedig nagy küzdelemben legyőzte a Haladást, így a vendégek várják jobb helyzetből a rangadót.

Nincs idő szomorkodni

“Először veszítettünk tavasszal, természetesen kellemetlen volt a paksi eredmény, ezért is erős reakciót várok a csapattól az ott mutatott teljesítményre. Nincs időnk szomorkodni, folytattuk a kemény munkát és készültünk az FTC elleni rangadóra, hogy ma este minél jobb teljesítményt nyújtsunk” - mondta Marko Nikolic a rangadó előtt.

 
Forrás: vidi.hu
 
"Természetesen ez egy nagyon fontos mérkőzés, hiszen közvetlen riválisunk ellen lépünk pályára, de már nagyon kevés találkozó van hátra, mindegyik fontosnak mondható, nem csak a mai rangadó. Meccsről-meccsre megyünk, jelenleg a Ferencváros elleni találkozóra koncentrálunk, eddig is ez volt a filozófiánk, hogy mindig az előttünk álló feladatra figyelünk. Száz százalékig hiszek abban, hogy együtt harcol majd ma este a csapat és mindenki mindent megtesz a pályán. Ez egy olyan pillanat, amikor el kell menni a határokig. Tudom, hogy készen állunk a feladatra!”

“Nagyon nehéz ebben a bajnokságban pályára lépni, közel vannak egymáshoz a csapatok, nincsenek egyértelmű mérkőzések” - tette most hozzá Nikolic, aki már egy korábbi, MOL-csapatnak adott interjújában is elmondta, nagyon kiegyenlített bajnokság az OTP Bank Liga, sőt a tavaszi szezon rajtja előtt arról is beszélt, hogy hiába emelkedik ki a mezőnyből a Ferencváros és a Videoton, egyik csapat sem fogja az összes pontot begyűjteni. Még azt is megkockáztatta, hogy vereségek is becsúsznak, és milyen igaza lett.

Marko Nikolic: Készen állunk, hogy megküzdjünk a bajnoki címért

Bár az őszi szezon nagy részében a tabella élén állt, az utolsó két fordulóban elszenvedett vereségek miatt csak a második helyen telelt a Videoton. A telelést a magyar NBI.-ben szó szerint kell érteni, hiszen két és fél hónapja nem játszottak tétmeccset az első osztályban, ami Marko Nikolic, a Vidi edzője szerint sem biztos, hogy a legszerencsésebb dolog.

A Ferencváros idén kétszer játszott a Videotonnal, mindkét meccs a hazai csapat 3-1-es győzelmét hozta, így most az egymás elleni eredmény miatt sem mindegy, milyen eredmény születik. A Fradi egypontos előnyben érkezik Felcsútra, a rangadó után pedig ezek a mérkőzések várnak a két csapatra:

 
"Remélem, hogy minden játékos megfelelően motivált, mert erre van szükségünk a hétvégén. Olyan hangulata lesz a Vidi elleni mérkőzésnek, mintha egy döntő lenne, a srácok pedig készen állnak erre.

Mindkét csapatnak nagyon fontos lesz a találkozó, biztosan mindenki oda fogja tenni magát."Arra kell figyelnünk, hogy a felfokozott hangulat miatt nem kapjunk sárga és piros lapokat sem. Kemény meccsre számítok, biztos, hogy az ellenfelek provokálják majd egymást a pályán, erre fel kell készülnünk” - mondta a Vidi honlapjának Thomas Doll, a Ferencváros edzője.

 
Forrás: vidi.hu
 
A mérkőzés 19.30-kor kezdődik, az M4 Sportélőben közvetíti, de érdemes lesz figyelni a MOL-csapat Facebook oldalát is, mert a helyszínen szurkolunk majd a Vidinek, és lesznek élő bejelentkezések is. Hajrá, Vidi!
MOL Sportágak
MOL Csapat