Az Év Pillanata, I. rész - Juhász Roland, MOL Vidi FC

2018. december 26. szerda 11:56

Az év hátralevő részében megkérdezzük a MOL-csapat sportolóit, hogy melyik volt számukra az év legkedvesebb jelenete. Kezdjük Juhász Rolival, a MOL Vidi FC csapatkapitányával.

“Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy idén több ilyen pillanat is volt” - mondta Juhász Roland, a MOL Vidi FC csapatkapitánya a MOL-csapat kérdésére. "Bravúrosan szerepeltünk az európai porondon, több kiváló csapatot is legyőztünk, úgyhogy szerencsére jó nagy merítésből kéne választanom."

“De ha most lehetek egy kicsit önző, akkor a Malmö elleni továbbjutást emelném ki. Korábban, amikor beszéltünk, azt mondtam, hogy már csak egy igazán komoly célom van a labdarúgásban: szeretnék egy magyar csapattal bejutni egy európai kupasorozat csoportkörébe."Ez a Malmö elleni továbbjutással sikerült, bár akkor még nem tudhattuk hogy az Európa Liga, vagy a Bajnokok Ligája főtáblája vár-e ránk” - mondta vidáman a védő.

35 évesen is vezér: Juhász Roli utolsó nagy álma is teljesült

Juhász Rolandot kedvelik az égiek. Éppen egy évvel ezelőtt beszélgettünk vele egyet, és akkor azt mondta, valószínűleg a 2017/18-as év lesz az utolsó szezonja, és igazából már csak egy beteljesületlen vágya van futballistaként: szeretne egy magyar klubbal európai kupa főtáblájára jutni.

“Persze sok szép emléket őrzök az idei évről, mondhatnám akár a Fradi elleni győztes bajnokit, vagy a bajnoki címet hozó, Honvéd elleni győzelmet. Európában három kiváló csapatot ejtettünk ki, és én mindegyiket a szép emlékeim közé sorolom, de talán a Malmö elleni kiemelkedik közülük.

Vitte egy kört egy másik bajnok

“Lehet, hogy csak azért, mert friss az élmény, de ha még egy személyes dolgot mondhatok, akkor a néhány héttel ezelőtti Mikulás-ralit is idevenném. Régóta szerettem volna egyszer beülni egy raliautóba, és bevallom, minden várakozásomat felülmúlta, amikor a MOL Racing Team négyszeres magyar bajnoka, Herczig Norbi vitt egy kört az új versenyautójával."

"Norbi amúgy is óriási forma, jót beszélgettünk az etapon, de versenytempóban ülni egy raliautóban… na, az megfizetethetetlen élmény volt” - mondta Juhász.

MOL Sportágak
MOL Csapat