Az Év Pillanata, XII. rész - Kalmár Zsolt, az FC DAC csapatkapitánya

2018. december 31. hétfő 13:07

Az év hátralevő részében megkérdezzük a MOL-csapat sportolóit, hogy melyik volt számukra az év legkedvesebb jelenete. Következik Kalmár Zsolt, az FC DAC csapatkapitánya.

“Egy magyar játékos, aki Dunaszerdahelyen futballozik, nem is mondhat mást, mint a Slovan Bratislava legyőzését” - mondta a MOL-csapatnak Kalmár Zsolt, a DAC magyar válogatott középpályása.

Ez így volt megírva: magyar örömünnep a MOL Arénában a Slovan ellen

A dunaszerdahelyi MOL Aréna átépítésének második üteme is elkészült, így 10 ezer magyar szurkoló ünnepelhetett a lelátón, amikor a DAC legyőzte legnagyobb szlovákiai riválisát, a Slovan Bratislavát. A MOL-csapat a helyszínen járt, és maradandó élményekkel gazdagodott a nagyszerű hangulatú, kiváló iramú meccsen.

A 2017/18-as szezon történelmi dunaszerdahelyi menetelést hozott, a csapat hosszú évtizedek után európai kupaszereplést érő helyen végzett, és - még Marco Rossi irányítása alatt - tavasszal elképesztő győzelmi sorozatot produkált. A DAC célja a felsőház volt, ehhez képest sikerült a dobogón végeznie a csallóközi csapatnak.

“Voltak szép pillanatok szép számmal, a Trnava legyőzése, vagy a továbbjutás az Európa Liga első selejtezőköréből, de a legutóbbi szezon legszebb pillanata számomra a Slovan elleni győztes gólom volt."

"Az ember egy ilyen pillanatban tökéletesen átérzi, mit jelent a magyar szurkolóknak a pozsonyiak legyőzése."Nincs ennél felemelőbb, mint egyszerre ennyi ember boldoggá tenni” - mondta Kalmár.

I. rész: Juhász Roli, a MOL Vidi FC csapatkapitánya
II. rész: Szilágyi Áron kardvívó
III. rész: Ivkovics Sztojan, a férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya 
IV. rész: Fucsovics Márton teniszező 
V. rész: Kim Rasmussen, a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya
VI. rész: Herczig Norbi, a MOL Racing Team pilótája
VII. rész: Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya
VIII. rész: Lubics Szilvi, ultrafutó 
IX. rész: Bíró Attila, a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya
X. rész: Babos Tímea teniszező
XI. rész: Lékai Máté, a férfi kézilabda-válogatott irányítója

MOL Sportágak
MOL Csapat