Az Év Pillanata, XIV. rész - Marco Rossi, a DAC és a futballválogatott edzője

2018. december 31. hétfő 20:04

Az év hátralevő részében megkérdezzük a MOL-csapat sportolóit, hogy melyik volt számukra az év legkedvesebb jelenete. A sorozatot Marco Rossival, a válogatott kapitányával, a DAC egykori edzőjével zárjuk.

Komoly hullámvasutazást mutatott be idén a magyar labdarúgó-válogatott, amely Georges Leekens irányítása alatt inkább helyben toporgott, hogy aztán Marco Rossi érkezésével ugrásszerű fejlődésnek indult úgy a játékát, mint az eredményeit tekintve.

Míg a válogatottnak gyengébben sikerült az év első fele, addig Rossi remekelt Dunaszerdahelyen, ahol futballtörténelmet írt az FC DAC-t irányítva. “2018 egyik legszebb emléke számomra a bajnoki bronzérem megszerzése a DAC-val, mert az egyben az európai kupaszereplést is jelentette” - mondta Marco Rossi a MOL-csapatnak. A kapitány úgy vette át a dunaszerdahelyieket, hogy a felsőházba jutás volt a cél, de remek tavaszt produkálva a dobogóra vezette a csallóközi csapatot.

 
“A másik legszebb emlék a válogatott utolsó két mérkőzése, amely nagyon jól sikerült, és úgy vélem, egyben egy új időszak kezdete is lehet” - mondta Rossi a Nemzetek Ligájáról, ahol a második helyen végzett a kapitány irányítása alatt folyamatosan fejlődő magyar válogatott. “Jövőre onnan kell folytatnunk a munkát, ahol az észtek és a finnek ellen abbahagytuk” - tette hozzá Rossi.

Kapitány a hídon: megalkuvás nélkül építkezik Marco Rossi

"Egyetlen percet sem aludtam. Sőt, amikor a meccs után hazaértem, mondtam a feleségemnek, hogy olyan érzésem van, mintha valami hiányozna. Aztán rájöttem, hogy elfelejtettem enni egész nap" - mondta széles mosollyal Marco Rossi a Puskás Ferenc Stadion parkolójában a Görögország elleni győzelem után alig tíz órával, amikor frissen, üdén kipattant az autójából.

I. rész: Juhász Roli, a MOL Vidi FC csapatkapitánya
II. rész: Szilágyi Áron kardvívó
III. rész: Ivkovics Sztojan, a férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya 
IV. rész: Fucsovics Márton teniszező 
V. rész: Kim Rasmussen, a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya
VI. rész: Herczig Norbi, a MOL Racing Team pilótája
VII. rész: Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya
VIII. rész: Lubics Szilvi, ultrafutó 
IX. rész: Bíró Attila, a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya
X. rész: Babos Tímea teniszező
XI. rész: Lékai Máté, a férfi kézilabda-válogatott irányítója
XII. rész: Kalmár Zsolt, az FC DAC csapatkapitánya
XIII. rész: Nagy Viktor, a Szolnoki Dózsa csapatkapitánya

MOL Sportágak
MOL Csapat