Az NB I egyik legjobb védőjét szerződtette az Újpest

2024. július 02. kedd 11:04

A 26 éves Gergényi Bence játékjogát megvásárolta a Fehérvár FC-től az Újpest, a tavaly a ZTE-vel MOL Magyar Kupát nyerő védőt sok ismerős arc várja Újpesten.

Gergényi a Zalaegerszeggel Magyar Kupát nyert tavaly, majd a legutóbbi szezon közben szerződött a fehérváriakhoz, akiknél 26 mérkőzésen csak egyszer hiányzott a kezdőből. "Csapatunknak és neki is könnyítést jelent, hogy jól ismeri Bartosz Grzelak vezetőedzőt és Bese Barnabást Fehérvárról, emellett Tajti Mátyással is együtt futballozott Zalaegerszegen" - áll az Újpest közleményében.

Gergényi a Budapest Honvéd nevelése, 2019-ben igazolt a Zalaegerszeghez, ahol alapember volt a több poszton is bevethető játékos. A zalaiaknál 4 éven át meghatározó játékos volt, 138 tétmérkőzésen lépett pályára, és egy Magyar Kupa-győzelmet is ünnepelhetett. A tavalyi szezont ugyan még a ZTE-nél kezdte meg, majd váltott, és Fehérvárra szerződött, ahol kirobbanthatatlan volt a csapatból, érezhető volt, hogy Bartosz Grzelak nagyon bízik benne, ezért nem meglepő, hogy a klubtól a bal oldalon minden poszton bevethető játékos szerződtetését kérte. 

MOL Sportágak
MOL Csapat