Az újabb hazai vereség után kitette edzőjét a MOL Fehérvár

2019. november 25. hétfő 11:19

Már nem Marko Nikolic a MOL Fehérvár vezetőedzője, a Puskás Akadémia elleni hazai vereség után a klub szerződést bontott a szerb szakemberrel.

"A MOL Fehérvár FC a mai napon szerződést bontott Marko Nikolics vezetőedzővel. Köszönjük a klubért végzett munkáját, további pályafutásához sok sikert kívánunk!" - olvasható a MOL Fehérvár honlapján a szűkszavú közlemény.

Marko Nikolic 2017 nyarán vette át a MOL Fehérvár irányítását Henning Bergtől. A szerb szakember alig néhány közös edzés után nagyszerű Európa Liga-menetelést mutatott be csapatával, majd első évében egyből bajnoki címet szerzett az akkor MOL Vidi néven futó csapattal. Második szezonjában kis híján BL-csoportkörbe vezette a fehérváriakat, végül az Európa Liga főtáblájára jutott, ahol az utolsó fordulóig harcban volt a továbbjutásért.

Második szezonjában már nem jött össze a bajnoki cím, de egy Magyar Kupa-győzelmet így is szerzett a csapatával, azonban az európai kupaidényt rövidre szabta a Vaduz elleni selejtezős kiesés. A MOL Fehérvár a bajnokságban sem villog, a nagyszerű rajt után egymást érték a vereségek (nem ritkán hazai pályán), és így volt ez a legutóbbi fordulóban is, amikor a Puskás Akadémia nyert simán a MOL Aréna Sóstóban. Utóbbi miatt a Ferencváros (egy meccsel kevesebbet játszva) megelőzte a Vidit a tabellán.

Marko Nikolic egy bajnoki címmel, egy kupagyőzelemmel és egy nagyszerű EL-szerepléssel a háta mögött búcsúzik Fehérvártól. Amint a klub bejelenti a helyettesét, hírt adunk róla. Idén januárban készült interjúnkkal búcsúzunk a szerb szakembertől. 

Messi beférne, de számomra a Vidi-játékosok a világ legjobbjai

Lezárult a MOL Vidi FC ünnepi időszaka, mondhatnánk, jönnek a szürke hétköznapok, ha nem pont a hétköznapokon rendezett Európa Liga-mérkőzések miatt lett volna ünnepi az elmúlt fél év. A magyar bajnok káprázatos menetelés után karnyújtásnyira volt a tavaszi egyenes kieséses szakasztól, de végül nem jutott tovább a csoportjából, így tavaszra Marko Nikolic számára csak a magyar színtéren maradtak feladatok, igaz, ezek sem egy legyintéssel elintézhető ujjgyakorlatok.

MOL Sportágak
MOL Csapat