Bajnokot vert, és szinte biztos második az FC DAC

2019. április 27. szombat 19:53

Egy kifogott tizenegyes, és Vida Kristopher gólja kellett ahhoz, hogy a szezonban eddig veretlen Slovan Bratislava lógó orral távozzon Dunaszerdahelyről.

Fortuna Liga, rájátszás, 6. forduló
FC DAC 1904 - ŠK Slovan Bratislava 1:0 (0:0)
gól: 54. Vida Kristopher
sárga lap: 37. Kalmár, 76. Jedlička, 90. Divković, ill. 39. Rabiu, 63, Bajrić, 93. Nono
piros lap: 59. Kone

DAC: Jedlička - Davis (46. Šatka), Kone, Huk, Koštrna - Vida M., Kalmár (46. Herc), Ronan - Vida K., Divković, Čmelík (82. Čmelík)

„Gratulálok a Slovannak, mert jelenleg ők a bajnokság legjobb csapata, 16 ponttal vezetik a tabellát" - kezdte értékelését Peter Hyballa, a DAC edzője. "Az első félidőben jobbak voltak. Nem sikerült megtartanunk a labdát, nekik pedig volt két-három nagy lehetőségük, melyet elpuskáztak."

"A szünetben kettős cserét hajtottam végre. Davis ma nem volt elemében, Kalmárt pedig a kiállítástól féltettem. Koštrna balra húzódott ki, a pályára küldött Šatka pedig a jobb oldalra. Herccel együtt nagyon jól éltek a lehetőséggel. Az egész csapat példásan küzdött, erősek voltunk, és nagyszerű második félidőt játszottunk. Kristopher megszerezte a vezetést, majd jött a kiállítás, Jedlička megfogta a büntetőt, és több mint fél órát emberhátrányban kellett játszanunk."Nagy győzelmet arattunk, hatalmas elismerés illeti a csapatot és a szurkolókat is.”

MOL Sportágak
MOL Csapat