Bebiztosította bajnoki ezüstérmét a MOL Fehérvár

2020. június 17. szerda 21:25

A MOL Fehérvár Futács Márkó hajrában elért találatával legyőzte a Debrecent az OTP Bank Liga 30. fordulójában, így bebiztosította második helyét a bajnokságban.

OTP Bank Liga, 30. forduló:
MOL Fehérvár FC - Debreceni VSC 1-0 (0-0)
Mol Aréna Sóstó, 1812 néző, v.: Vad II.
gólszerző: Futács (83.)
sárga lap: Varga K. (81.)

MOL Fehérvár: Kovácsik - Fiola (Nikolov 61.), Juhász R., Stopira, Hangya (Vinícius, a szünetben) - Houri, Pátkai (Bamgboye 61.) - Nego, Hodzic (Futács 61.), Petrjak (Kovács I. 86.) - Nikolics

Debrecen: Kosicky - Kusnyír (Bódi, a szünetben), Pávkovics, Szatmári, Barna - Bényei, Csősz (Belényesi 89.) - Kundrák (Baráth 87.), Milunovic (Szécsi 74.), Varga K. - Trujic (Adeniji, a szünetben)

Az első félóra hazai fölényt hozott, de a kapusoknak egyik oldalon sem akadt védenivalója. A félidő hátralévő részében is a Fehérvár birtokolta többet a labdát, ám a masszív debreceni védelemmel nem bírt.

Fordulást követően - az időközben eleredő esőben - megélénkült a meccs: előbb a fehérvári Juhász Roland fejelt a felső lécre, majd a legnagyobb Debrecen-helyzetnél Tunde Adeniji fejesét piszkálta ki a léc alól Kovácsik Ádám. A kieső helyen álló hajdúságiak a mérkőzés végéhez közeledve sem adták fel a biztos védekezést, támadást csak elvétve vezettek.

A Vidi próbálkozott becsülettel és Futács Márkó találatával megszerezte a vezetést. A vendégek az utolsó percekre feladták addig taktikájukat, megpróbáltak támadni, de helyzetig sem jutottak, így a Fehérvár otthon tartotta a három pontot.

MOL Sportágak
MOL Csapat