Bemutatkozó újonca lőtte tovább az EL-ben a DAC-ot

2020. szeptember 17. csütörtök 23:24

A DAC kétszer is hátrányba került a Jablonec ellen, végül óriási izgalmak után, hosszabbításban jutott az Európa Liga harmadik selejtezőkörébe a dunaszerdahelyi csapat.

Európa Liga, 2. selejtezőkör
FC DAC 1904 - FK Jablonec 5:3 (1:1)
Góllövők: 6., 65. Divković, 85., 96. Nicolaescu, 114. Davis, ill. 26. Zelený, 57., 71. Schranz
Sárga lap: 62. Fábry, 70. Kružliak, 83. Kalmár, 83. Divković, 87. Ramirez, ill. 67. Podaný, 75. Zelený

DAC: Jedlička - Blackman, Müller, Kružliak, Davis - Fábry, Schäfer, Balić - Kalmár (K) - Divković

Jablonec: Hanuš - Holík, Martinec, Kubista, Podaný - Ladra, Hübschman (K), Považanec, Zelený - Schranz - Čvančara

A szezont bombaformában kezdő, a bajnokságban száz százalékos teljesítménnyel menetelő DAC-ra nehéz feladat várt az Európa Liga második selejtezőkörében a cseh Jablonec személyében. A DAC - a szokásoknak megfelelően - fergetegesen kezdett, Divkovic góljával gyorsan megszerezte a vezetést, de a szünetre már döntetlennel mentek a felek. 

A második félidő elején a csehek szerezték meg a vezetést, és hiába egyenlített a DAC, egy büntetővel megint a Jablonec állt továbbjutásra. A 78. percben Bernd Storck a pályára küldte Ion Nicolescut, akit két nappal ezelőtt jelentett be a dunaszerdahelyi csapat. A moldáv csatár szűk húsz perc alatt két gólt vágott, az elsővel kiegyenlített, a másodikkal pedig - már a hosszabbításban - újra a DAC-ot juttatta előnyhöz. 

A hajrában még a nagyszerű formában játszó Davis is lőtt egyet, így a csallóköziek magabiztosan jutottak a következő körbe, ahol az osztrák LASK lesz az ellenfele. Hajrá, DAC! 

MOL Sportágak
MOL Csapat