Bosszantó vereséggel búcsúzott el az első helytől a DAC

2020. december 02. szerda 21:23

Össze-vissza rúgták a dunaszerdahelyi játékosokat, akik hiába játszottak húsz percet emberelőnyben, a rettenetes talajú pályán a Szered otthon tartotta mindhárom pontot.

Fortuna Liga, 12. forduló
ŠKF Sered- FC DAC 1904 1:0 (0:0)
Góllövő: 47. Morong
Sárga lap: 51. Bušnja, 66. Mečiar, 92. Morong, ill. 51. Kalmár, 57. Blackman, 80. Nicolaescu
Piros lap: 68. Lačný

DAC: Jedlička - Blackman, Müller, Beskorovainyi (85. Sharani), Davis - Nebyla (62. Nicolaescu), Schäfer, Balić - Divković (95. Andzouana), Ramirez, Kalmár (K)

Szered: Yakubu - Morong, Michalík (K), Djiby Ba, Mečiar (79. Jureškin) - Adekuoroye, Tatranský (71. Potoma) - Ivan (79. Slaninka), Šumský (71. Bae), Bušnja (96. Duranski) - Lačný

"Gratulálok az ellenfél edzőjének a győzelemhez - kezdte sportszerűen Bernd Storck, a DAC edzője. "Nagyon csalódottak vagyunk a vereség miatt, mert elszalasztottuk annak lehetőségét, hogy átvegyük a vezetést a bajnokságban. Ehhez elég lett volna a döntetlen is. Nagyon nehéz mérkőzést játszottunk. Még a meccs előtt szemügyre vettem a pályát, és már akkor tudtam, hogy nem lesz egyszerű, mert az olyan támadó felfogásban játszó csapatnak, mint mi vagyunk, az ilyen talaj egyáltalán nem kedvez."

"Persze, mondhatjuk, hogy a feltételek mindkettőnk számára azonosak voltak, de mégsem ugyanaz a helyzet, ha egy csapat támadni akar. Ez a talaj a védekező csapat számára jelent előnyt. Az ellenfél nagyon jól megszervezte a védelmét, közel álltak egymáshoz a játékosai, mi pedig nehezen találtuk a gólhoz vezető utat."Hiába volt fantasztikus minden más elemében a statisztikánk, gólt nem tudtunk rúgni. A szerencse is a hazaiak mellé szegődött. Voltak nagy helyzeteink, de a kapusuk kivédte ezeket. "A kiállítás előtt a játékvezetőnek meg kellett volna állítania a játékot. Mi voltunk támadásban, nem voltunk kötelesek kirúgni a labdát. Az első félidőben 24 szabálytalanságot követtek el ellenünk, de egyszer sem villant a sárga. Én ezt nem kérem számon a játélvezetőn, de ennyi fault akkor is sok.

Hihetetlen minőségű volt a játéktér

"Felfoghatatlan, hogy ilyen pályán egyáltalán miért engedték a játékot. Tudtuk előre, milyen idő várható. Nem értem, miért nem készítették elő a pályát, ha van alatta fűtés."Játszhattunk volna akár két órával korábban is, hiszen úgysincsenek most nézők. Mit mondjak most a játékosaimnak?"De ne keressük a kifogásokat. Nem voltak megfelelőek a körülmények. Fölényben játszottunk, mégis kikaptunk. Fel kell emelnünk a fejünket, nekem pedig az a dolgom, hogy önbizalmat adjak a csapatnak a hétvégi, aranyosmaróti meccsre, amelyet már egy egészen más talajon fogunk vívni odahaza.”

MOL Sportágak
MOL Csapat