Bravó, Sepsi: kupadöntőbe menetelt a Székely Légió!

2020. július 09. csütörtök 21:11

A hazai 5-1 után idegenben is nagy különbséggel győzte le a Poli Iasit a Sepsi OSK, amely története során először bejutott a Román Kupa döntőjében, ahol a Steaua lesz az ellenfele.

Román Kupa, elődöntő, visszavágó:
Poli Iași – Sepsi OSK 0-3 (0-1)
gólszerzők: Fülöp (20), Achahbar (50), Karanovic (86)
1-8-as összesítéssel a Sepsi jutott a döntőbe

Poli Iași: Axinte – Onea, Bourama, Klimavicius (Mihalache, 60), F. Cristea – Popadiuc (Horșia, 68), Assulin, Longher (Passaglia, 60), Chacana (Agape, 61) – Zaharia, Omoh.

Sepsi: Fejér – Dimitrov, Celea, Tincu, Csiszér (Fl. Ștefan, 69) – Kovács, Vașvari (Deaconu, 46), Carnat, Fülöp István – Diaz (Karanovic, 31), Fülöp Lóránd(M. Ștefănescu, 68).

Hiába érkezett 5-1-es előnnyel a Sepsi, nem volt lefutott a párharc, hiszen a sepsiszentgyörgyiek nincsenek éppen kirobbanó formában, ráadásul belső feszültségek is akadályozták a csapatot, amely a hétvégén pont a Iasitól kapott ki.

A kupa elődöntőjében azonban nem volt kérdés: a Sepsi a legendás Fülöp István góljával már az első félidőben megszerezte azt a gólt, ami után biztossá vált, hogy a székely csapat jut a kupadöntőbe. Achahbar góljára jött Karanovic találata a hajrában, így a Sepsi nemcsak simán, hanem már-már megalázó különbséggel jutott túl a jászvásáriakon.

A Sepsi ellenfele a döntőben a Steaua (új nevén: FCSB) lesz, a finálét július 22-én rendezik, de nem az eredetileg megjelölt helyszínen, hanem Ploiestiben. A szövetség azért hozta meg ezt a döntést, hogy a csapatoknak kevesebbet kelljen utazniuk. A finálét természetesen nézők nélkül rendezik.

MOL Sportágak
MOL Csapat