Büntetőkkel esett ki a Konferencia Ligából a Sepsi

2021. július 30. péntek 00:05

A háromszéki csapatnak több helyzete volt, mint a Trnavának, de a rendes játékidő, majd a hosszabbítás is döntetlenre végződött, a 11-eseknél pedig kijött a nemzetközi rutin hiánya.

Konferencia Liga, 2. selejtezőkör, visszavágó:
Sepsi OSK–Spartak Trnava (szlovák) 1–1 (1–0, 1–1, 1–1, 1–1) - a büntetőpárbajban: 3–4
Gólszerzők: Fofana (29.), ill. Boateng (67.)
Kiállítva: Fofana (120+2.), ill. Gric (116.)

Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Hugo Sousa, Tincu, Ștefănescu – Fofana, Păun (Eder González 59.) – Damașcan (Askovszki a szünetben), Vașvari (Aganovic, a szünetben, Achahbar 73.), Rep – Csuncsukov (Bojics 100.)

Trnava: Takac – Prochazka, Kosa, Anthony, Mikovic – Bukata (Boateng 61.), Szavvidisz, Gric – Saymon Cabral (Ivan 61.), Ristovski, Yusuf

Székelyhon.ro tudósítása alapján a Sepsi jobban játszott, több helyzetet alakított ki, mint szlovák ellenfele, de hiába küzdött jól a székely csapat, a győzelmet nem tudta kicsikarni, a büntetőknél pedig érvényesült a Trnava nagyobb nemzetközi rutinja: a szlovákok nem hibáztak 11-est, a hazaiak viszont kettőt is kihagytak. 

A Sepsi történetének első nemzetközi párharca kieséssel ért véget, de a háromszéki csapat megőrizte veretlenségét, hiszen két döntetlennel esett ki a Konferencia Ligából. Jövőre még jobb lesz! Hajrá, Sepsi! 

(Címlapkép: Székelyhon.ro/Pinti Attila)

MOL Sportágak
MOL Csapat