Csúnya véget ért a DAC nagyszerű Európa Liga-menetelése

2020. szeptember 25. péntek 09:46

A dunaszerdahelyiek nem fogtak ki nagy napot, ráadásul emberhátrányba is kerültek, így végül súlyos vereséggel estek ki az Európa Ligából az osztrák LASK otthonában.

Európa Liga, 3. selejtezőkör:
LASK Linz - FC DAC 1904 7:0 (2:0)
Góllövő: 6., 16. Raguž, 46. Filipović, 51. Michorl, 53. Gruber, 55. Balić, 77. Sabitzer
Sárga lap: 86. Kružliak
Piros lap: 48. Blackman

DAC: Jedlička - Blackman, Müller, Kružliak, Davis - Fábry (36. Beskorovainyi), Schäfer, Balić - Divković (60. Bednár), Ramirez (60. Nicolaescu), Kalmár (K)

LASK Linz: Schlager - Wiesinger, Trauner (K), Filipović (58. Ramsebner) - Ranftl, Holland, Michorl, Renner - Gruber (58. Reiter), Raguž, Balić (72. Sabitzer)

„Egy nagyon erős csapattal találtuk szemben magunkat" - kezdte a mérkőzés utáni értékelését a DAC vezetőedzője, Bernd Storck. "A célunk az volt, hogy továbblépjünk az Európa-liga következő selejtezőkörébe. Sajnos rögtön az elején kaptunk két gólt a hibáinkat követően. Mindkét találat nagyon sima volt az ellenfél szemszögéből nézve."

"Ha idegenben 2:0-ás vesztésre állunk egy igyen erős csapat ellen, akkor már nagyon nehéz valamit is kezdeni a mérkőzéssel. Tavaly a LASK az Európa-liga legjobb tizenhat csapata közé került, és igazán meggyőzően játszott. Nagyon nehéz volt ellenük a dolgunk. A második félidőben szerettük volna csökkenteni a hátrányunkat, de egy szöglet után nagyon gyorsan megkaptuk a harmadik gólt. Aztán jött a kiállítás, ami végleg megpecsételte a sorsunkat."El kell ismernünk az ellenfél erejét. Rengeteg helyzetet dolgoztak ki, és lőtték a gólokat. Nagy tapasztalat volt ez a fiatal, tehetséges csapatunk számára"Az a fontos, hogy tudjunk tanulni ebből a meccsből, a múlt heti találkozó legjobb mozzanatait pedig átmentsük a játékunkba. Vasárnap már győzni szeretnénk a Trencsén ellen. A következő fordulóknak azzal vágunk neki, hogy minél erősebbek legyünk, minél többet dolgozzunk magunkon, és minél többet fejlődjünk. Láttuk a két csapat közti különbséget. Azt szeretném, ha jövőre jobban felkészülten vágnánk neki az európai kupaküzdelmeknek.“

MOL Sportágak
MOL Csapat